Nu mai tine cu campaniile electorale lesinate in Botosani. Electoratul vrea produsul in vitrina sa poata comparativ sa aleaga. Asa se explica rezultatele din Botosani unde singurul partid care a facut cat de cat campanie electorala cum se face este PNL.

Un PSD macinat de scandaluri interne, proaspat fugarit prin vot de la guvernare si total imobil in Botosani, a inregistrat un scor rusinos care nu prea le da dreptul sa mai spere la anul la ceva prin administratia publica locala. Nu s-a mai facut campanie electorala, nu s-a mai mers pe strazi ca pe vremuri, nu s-a mai vorbit cu oamenii. Doar niste promisiuni fasaite si niste minciuni propagandistice care n-au folosit deloc. Directorii nu mai vor sa cotizeze, Doina nu mai are autoritate, prin PSD bate vantul schimbarii.

USR s-a dovedit la Botosani un partid de diletanti care de pe facebook au cautat din fara calculatorului sa convinga lumea pentru voturi. Nu a reusit, Si in felul aceste s-a demonstrat ca cel putin in Botosani USR are nevoie de alti omaneni, cu viziune care se pricep la politica. Or fi ei aia de la conducere baieti buni si integri dar trebuie sa te pricepi ce sa faci cu puterea, ceea ce s-a dovedit ca nu e cazul. Nu poti sa mergi asa heirupist pe vantul schimbarii fara sa carnesti corabia ca poate poate vei ajunge la un rezultat. Se dovedeste ca in Botosani, USR nu e o alternativa in conditiile in care nu castiga nici atunci cand trendul este favorabil. Rezultatele de la europarlamentare sunt istorie, conteaza cele de acum care sunt o rusine.

Marii castigatori in Botosani sunt PNL si Florin Turcanu. PNL a castigat iar Florin Turcanu a aratat abilitati incontestabile de lider si faptul ca se pricepe sa faca politica. ALDE s-a ridicat de nicaieri si a ajuns al treilea partid din judet si spera la locuri in administratie la alegerile locale. Insa ,cu PNL la guvernare, ii va fi mai greu lui Florin Turcanu sa racoleze primari.  Are totusi un scor cu care poate negocia.

Pana la urma rezultatul in Botosani este echitabil, fiecare partid primind atat cat merita pe principiul „cum ti-ai asternut, asa dormi”.