PSD pierde municipiul Botosani dar castiga la limita in judet! USR pe faras in Botosani! Rezultatele complete!

PSD a castigat la limita alegerile in Botosani, impunandu-se cu 34,16% fata de 31,06% cat au obtinut liberalii. Cu toate acestea scorul obbtinut de PNL este unul foarte bun, indeplinindu-se targetul de 31% impus de partid. Acest procent le da dreptul celor de la PNL sa spere la urmatoarele alegeri locale. Iata scorurile pe pe judet:

Viorica Dăncilă PSD 34,16%

Klaus Iohannis PNL 31,06%

Mircea Diaconu  ALDE – Pro România 12,45%

Dan Barna USR-PLUS 8,80%

Theodor Paleologu PMP 4,60%

Ramona Ioana Bruynseels PPUSL 3,14%

URS-PLUS este mare dezamagire in Botosani, fiind mult sub scorul inregistrat la europarlamentare, insa rezultatul este rodul unei campanii electorale ineficiente desfasurata de membrii partidului.

Pe municipiu a castigat PNL, iar surpriza, printre primele 3 patide aflate pe podium nu se afla USR. Iata clasamentul:

Klaus Iohannis, PNL – 27,91%

Viorica Dăncilă, PSD – 25,55%

Mircea Diaconu, ALDE – Pro România –  16,27%.

Din declaratii, liderul USR Andrei Dranca nu se invinovateste cu nimic in ceea ce priveste rezultatele extrem de slabe de la Botosani si ca un adevarat politicien da vina pe alegatori:

„Așteptăm rezultatele finale. Deocamdată se pare că am ieșit pe locul trei, ceea ce este cumva surprinzător pentru noi, chiar am stat în stradă, am vorbit cu lumea. Oamenii au început să ne cunoască, să vadă cine suntem, ce vrem, ce intenții avem. Am crezut că după 30 de ani toată lumea s-a săturat de  vechea clasă politică și că e momentul ca oamenii noi să acceadă în funcții de conducere. Așteptăm rezultatele, sperăm la o minune”.

Doina Federovici, lidera PSD a fost extrem de retinuta in declaratii chiar dupa ce s-a anuntat ca Viorica Dancila, candidatul sustinut de PSD este in turul doi. Ea nu a comentat rezultatele din judet sau municipiu.

„Conform exit-poll-ului suntem în turul doi. Noi vom centraliza începând din următoarea jumătate de oră încep să ne parvină primele procese verbale și avem încredere că botoșănenii au dat un vot masiv pentru candidatul PSD, președintele nostru, Viorica Dăncilă. Nouă nu ne rămâne decât să le mulțumim tuturor botoșănenilor și celor care ne-au votat și celor care nu ne-au votat astăzi”. 

Marii castigatori in Botosani sunt cei de la PNL care pe langa municipiu au mai castigat si orasele Flamanzi si Stefanesti. Rezultatul de 31% pe judet relanseaza lupta la alegerile locale unde PSD era dat drept castigator sigur.

 

de |2019-11-11T05:53:33+02:0011 noiembrie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment