Bataia de joc pe banul public continua la Consiliul Local unde consilierii PSD fac majoritatea. La propunerea viceprimarului Cosmin Andrei suma de 100.000 de roni care era prinsa la buget pentru efectuarea documentatiei care trebuie depusa la Compania Nationala de Investitii pentru modernizarea stadionului, a fost taiata iar banii si-au schimbat destinatia!

Cei 100.000 de roni au fost impartiti intre Teatrul Vasilache si Scoala 14. Daca la Teatrul Vasilache se va lua o masina in valoare de 40.000 de roni, la unitatea scolara vor fi achizitionate la propunerea viceprimarului Andrei nu mai putin de 20 de videoproiectoare si cateva table inteligente!

Ce-ar fi sa cumparam pentru fiecare unitate de invatamant cate 20 de videoproiectoare? Unde am ajunge daca risripim banii in felul acesta. Ce nevoie are scoala 14 de 20 de videoproiectere in conditiile in care mai are asemenea aparate cumparate de parinti prin fondul clasei. La fel si table inteligente. Se face un precedent periculos si primaria nu poate suporta astfel de cheltuieli„.

Primarul Flutur mai spune ca suma de 100.000 de ron este a doua oara taiata de PSD care nu isi doreste in Botosani un stadion modern, echipat la nivelul standardelor internationale. El sustine ca elaborarea documentatiei penntru CNI este treaba viceprimarului Cosmin Andrei care are doi ani de cand se ocupa de acest lucru dar pana acum nu a produs nici o hartie pentru aceasta documentatie.

Practic Scoala nr 14 va avea cate un videoproiector in fiecare clasa, lucru nemaintalnit in Botosani la nici o unitate de invatamant. Acest lucru este admis de directorul Dan Caslaru care vede risipa de bani publici, dar spune ca nu poate face nimic sa indrepte situatia

Am pus si noi o cerere la Primarie, nu credeam ca se va apropia vreodata. Este o minune ca s-a aprobat sa avem 20 de videoproiectoare, nu ma asteptam. Sunt multe, dar acum nu mai pot da inapoi. Ce o sa zica colegii mei. M-as pune intr-o situatie jenanta. Intr-adevar, mai sunt videoproiectoare si table inteligente in scoala, cumparate de parinti, dar eu am facut cererea in urma solicitarilor de la cadrele didactice. Sunt multe, e drept, insa sunt binevenite„.

Dan Caslaru sustine ca nu a intervenit cu nimic pentru alocarea sumelor de bani necesare achizionarii videoproiectoarelor si tablelor insa declara ca nu aceasta era prioritatea numarul 1 pentru Scoala 14. El admine ca videoproiectoarele nu constinuiau o urgenta:

Trebuiau bani pentru repararea terenului de sport. Era mai important. Dar si acesti bani pentru dotari sunt buni„.

Toate cele 27 de sali de clasa de la Scoala nr 14 vor fi dotate cu videoproiectoare si table noi. Aparatele in recreatii vor sta in sali si vor fi folosite doar ocazional la obiectele care necesita proiectii. Dan Caslaru spune ca un videoproiector poate fi folosit chiar si la predarea limbii franceze. Toate celelalte scoli din Botosani au cate 2-3 videoproiectoare pe care le rotesc in salile de clasa in functie de necesitati si nimeni nu s-a plans pana in prezent. Un asemenea aparat costa intre 650 si 2500 de roni. Cel mai probabil se vor achizitiona videoproiectoare scumpe, astfel incat sa se acopere toata suma alocata.