La nici jumatate de an de cand a plecat din PNL sustinand ca partidul nu il ajuta cu nimic, Costel Romanescu, primarul comunei Paltinis vrea inapoi in partid. El a depus cerere de inscriere in PNL si va fi luata in discutie la urmatoarea sedinta de Birou Judetean a partidului. Liberalii botosaneni sunt impartiti in ceea ce priveste cererea lui Romanescu. O parte ar fi tentati sa accepte pe principiul cu cat mai multi cu atat mai buni, o parte insa nici nu vor sa auda. La sedinta de aseara de BPJ a PNL Botosani s-a decis amanarea discutiilor pana la urmatoarea sedinta care va avea loc cel mai probabil saptamana viitoare.

In data de 8 februarie Costel Romanescu si-a dat demisia din functia de vicepresedinte a PNL si a anuntat ca vrea sa ramana primar independent. La acea data a facut o serie de declaratii care incriminau conducerea partidului.

Urmare a justificările găsite de dl președinte la propunerile de miniștri la Dezvoltare și la Transporturi și la care a achiesat dl președinte PNL Ludovic Orbán și ca urmare a declarațiilor cu privire la candidatura dlui Crin Antonescu la europarlamentare am ajuns la concluzia ca eu nu pot să mai fac parte din conducerea acestui partid chiar și la nivel local, drept pentru care mâine (astăzi – n.r.)  îmi voi da demisia din vicepreședinte județean PNL și președinte PNL Păltiniș cu toate sfaturile pe care le-am primit de la cei care le-am cerut părerea că o să am de suferit de pe urma acțiunilor pe care le întreprind pe linie politică o sa rămân simplu membru”.

Date fiind aceste aspecte Romanescu a fost exclus din partid, fiind radiata calitatea acestuia de membru. Oficial, motivul a fost neimplicarea acestuia in campania electorala de la europarlamentare. PNL a pierdut neasteptat alegerile in Paltinis in conditiile in care acolo castigau comfortabil tot timpul. Pe data de 11 iunie acesta acesta a fost exlus din partid.

Nu este prima data cand Romanescu se joaca cu calitatea de membru PNL. El a mai avut o tentativa de plecare in urma cu cativa ani cand a cochetat cu UNPR. In prezent el activeaza pentru ALDE Botosani, sustinandu-l pe Florin Turcanu in incercarea acestuia de a reforma filala locala. Acum, dupa alegeri vrea din nou in PNL.