Președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, a anunțat oficial, în cadrul unei conferințe de presă,  că Dan Nechifor va reveni la conducerea Instituției Prefectului. Liderul organizației județene nu a pronunțat, însă, niciun nume pentru funcția de suprefect.

În prezent, Dan Nechifor este director executiv adjunct al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Botoşani. Imediat ce va fi înlocuit, Șlincu va reveni la conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului din Botoșani.

„Am luat în discuție nominalizarea domnului Dan Nechifor. Este opțiunea care a rezultat în urma discutării mai multor propuneri. Și vreau să vă spun că și în continuare acest lucru este deschis… Este o propunere, intră în verificări. Sunt proceduri care aparțin Ministerului de Interne. Pentru funcția de subprefect sunt discuții. Sunt mai multe persoane care au aplicat și nu pot să vă spun numele”, a declarat Costel Șoptică.

Schimbarea prefectului și cea a subprefectului vor avea loc după turul doi al alegerilor prezidențiale, după cum susține Șoptică.

”Ceea ce vă pot spune, în urma discuțiilor avute la București, într-o manieră foarte directă, deocamdată, prefecții vor rămâne la Ministerul de Interne, pentru că ar fi fost foarte complicat de trecut la Ministerul Dezvoltării și probabil că vor ajunge sub Secretariatul General al Guvernului”, a precizat președintele PNL Botoșani.

Totodată, conducerea PNL va avea o programă încărcată, după cel de al doilea tur de scrutin, fiind anunțate deja mai multe adeziuni ce vor fi analizate ulterior alegerilor prezidențiale.