In loc sa se construiasca, drumul strategic atrage tot mai multe scandaluri. Scos de cateva ori la licitatie de Consiliul Judetean Botosani, drumul, in lungime de 106 kilometri traverseaza judetul. Prin acest proiect se dorea modernizarea a patru tronsoane de drum judeţean, în lungime totală de 106,265 kilometri, situate pe teritoriul judeţului Botoşani – DJ 282 H (limită judeţ Iaşi – Rediu – Răuseni – Călăraşi), DJ 282 (Răuseni – Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Hăneşti), DJ 297 (DN 29D – Blândeşti – Suliţa – Lunca – Todireni) şi DJ 294 (Dângeni – Mihălăşeni), precum şi cel situat pe teritoriul Judeţului Iaşi – DJ 282 H (Şipote – limită judeţ Botoşani). Investiţia avea în vedere reabilitarea a nouă poduri existente, construirea a trei poduri noi şi amenajarea a cinci treceri la nivel cu calea ferată.

Patronul SC Transporturi Auto SA Constantin Contac spune care nu este vointa politica ca acest drum sa se faca:

Au scos a treia oara la licitatie, nu se va inscrie nimeni. Intentionat CJ Botosani scoate drumul strategic la licitatie cu o suma mult subdimensionata de numai 61 de milioane de euro. Sunt de modernizat poduri, zeci de podete, nu se poate incadra nimeni sa construiasca cu asemenea suma. Ar trebui alocati minim 80 de milioane de euro. Riscam sa castige o firma si sa nu faca lucrarile si sa mai asteptam cativa ani.”

In schimb presedintele CJ Botosani Costica macaleti spune ca a treia oara cand a fost scoasa la licitatie, lucrarea isi va gasi sigur un executant:

Preturile au fost indexate comform legii si judicios fixate. Deja s-au inscris la licitatie cativa constructori, nu are decat sa spuna Contac ce vrea. In curand speram sa putem anunta castigatorul si de la anul, din primavara, sa inceapa efectiv lucrarile”. 

Cert este ca nici o firma locala nu s-a inscris la aceasta licitatie, valoarea fiind foarte mare si lucrarile extraordinar de complexe. In Botosani nu exista nici o companie care sa poate gestiona singura o asemenea lucrare.