Imediat dupa anuntarea rezultaelor exit pool pentru al doilea tur de scritin al alegerilor prezidentiale, primarul Botosaniului, Catalin Flutur, a facut o declaratie de presa. El sustine ca oamenii au vrut normalitate si prin acest vot au sanctionat dur PSD-ul

Victorie clară, la mare diferență, pentru Klaus Iohannis și PNL!
Este un moment important pentru noi toți, un moment în care românii au arătat clar ce își doresc: o Românie normală, adică democratică, sigură, cu o economie așezată, cu investiții reale și consistente în infrastructura de transporturi, în spitale, în școli și grădinițe, o Românie cu o politică externă solidă, previzibilă, euroatlantică.
Votul masiv de astăzi este impresionant și reprezintă un semnal puternic pentru toată clasa politică.
Susținerea masivă a candidatului PNL, Klaus Iohannis, arată nivelul ridicat al așteptărilor pentru o bună guvernare liberală în următorii 5 ani.
Scorul slab obținut de PSD sancționează, pe de altă parte, nu doar calitatea foarte slabă a candidatului propus, ci și abuzurile, minciuna și incompetența acestui partid, arătate în ultimii ani la toate nivelurile, atât național, cât și local.
Sper ca toată lumea să tragă învățămintele care se impun din lecția de astăzi predată politicienilor de electorat!
După victoria netă a PNL de la europarlamentare și după victoria și mai clară de astăzi a candidatului PNL Klaus Iohannis, trendul voinței populare este foarte clar și, sunt convins, se va menține și în 2020, la alegerile locale și parlamentare.
Personal, țin să le mulțumesc tuturor botoșănenilor care au votat astăzi. Sunt mândru de spiritul civic al botoșănenilor, care au înțeles, ca întotdeauna, foarte exact cine îi minte și cine le poate oferi soluții pentru a merge înainte, pentru a progresa.