Vasile Chiru este consilier local si angajat PSD la Casa de Asigurari de Sanatate. Din postul de consilier nu s-a remarcat decat cu faptul ca a votat tot timpul cum i-a impus partidul, de multe multe ori in detrimentul intereselor botosanenilor. Nu a avut initiative si nici luari de cuvant remarcabile. Ca si purtator de cuvant la CASS, Vasile nu a trimis nici un comunicat, nu a organiat nici o conferinta de presa. Cel mai probabil va fi evaluat de noii sefi liberali care vor veni la CASS Botosani si cel mai probabil va trebui sa isi caute de munca. Metoda folosita la evaluare poate fi disctarea, un test la care Vasile exista posibilitatea sa nu faca fata.

“Zii Vasile zii /Tot așa s-o ții/ C-așa-i place inimii“. Și-mi vine să fredonez melodia asta, de câte ori îl văd pe Vasile cratimă lipsă, șezând ca un domn la masa consiliului local. Și el tot un “ales“ e, dar e un uns “mai special “(scriu așa, ca pentru el). Fără îndoială ascultă în draci Favorit TV și de-aia distribuie pe Facebook clipurile cu artiștii lui de suflet. Acuma, doar nu i-o fi plăcând muzica clasică, zic, deși cei de la partid l-au nominalizat pentru înalta funcție de reprezentant în Consiliul de administrație al Filarmonicii. De unde să știe ăia că lui Vasile îi place populara? L-au propulsat pe funcția asta șmecheroasă că știau că-i cântă toată ziua muzica simfonică în urechi, în sediul Casei Sindicatelor, unde-și desfășoară el activitatea. S-au gândit oamenii că e déjà expert și zup cu el comisie.

Da-i bun rău la cultură, că s-a descurcat să evalueze și activitatea managerului de la Vasilache…Mna, a juns acolo poate și pentru că se pricepe la“păpușele”, că din când în când mai scapă pe pagina lui câte-o poză – două, cu fete mai despuiate…așa de distracție….Și ca să-și evalueze calitățile vizuale, se supune testelor. Uimitor! Vasile a descoperit litera “c” ascunsă printre multe cerculețe în mai puțin de un minut și a ținut să aducă la cunoștința prietenilor virtuali, această performanța. Doar doi l-au apreciat, dar tot e bun, decât deloc…zic… Ești bun “băbăiatule”! Să încerci și niște teste de cultură generală, dar să începi cu cele de clasa a IV-a, ca să poți distribui rezultatele fără emoții. Și ca să faci o treabă bună, ia-le și pe-alea gen – pune cratima corect. Crede-mă, o să culegi multe Like-uri și promit că-ți dau și eu unul, dacă le dai de capăt în mai puțin de zece minute. Sunt malițios…știu! Mizez pe faptul că Vasile nu se supără, întrucât una dintre pildele pe care a ținut s-o împărtășească prietenilor lui internauți, e că trebuie să te bucuri când ești vorbit de rău, că cică ți se iartă păcatele. Deci, ești ca și iertat, Vasile! Eu n-am nimic cu alesul, dar de vreo opt luni mă chinuiesc să-i urmăresc activitatea din consiliu și cum n-am ce vedea, m-am mutat la cea de pe Facebook, unde s-ar părea că e mai activ. Vasile, ne mișcăm și noi mai cu talent? Urbea asta chiar vrea să te cunoască, că de-aia te-a votat! Spune și tu două vorbe în plen (acum îți spun pe șoptite..când vorbești, nu-și dă nimeni seama că nu știi să folosești cratima), vino cu vreo propunere, fă interpelări, screme-te în consiliu măcar pentru oamenii care au crezut în tine și-n partidul pe care îl reprezinți. Să iasă la lumină sindicalistul din tine, decât, că consilierul îl descoperim doar când apasă pe butoane, așa cum i s-a suflat în cască (și pe-acolo mai ratează).

In plus, o rugaminte pentru domnul primar: Va rog, nu-l puneti sa scrie nimic. Suntem totusi orasul lui Eminescu. In plus, sigur face un atac cerebral si vorba aia, urbea are nevoie de el ca de aia l-a ales.