Primarii liberali cer de urgenta demisia lui Costel Soptica!

Faptul ca PNL a decis ca in Botosani sa fie numit un prefect din partea ALDE a inflamat spiritele in partid. Primarii liberali, mai putin cel de la Botosani si de la Rachiti s-au intalnit ieri intr-o sedinta de urgenta la Stefanesti unde au semnat o declaratie comuna precum ca demisioneaza din partid daca PNL nu va avea prefect propriu in Botosani. Pe aceasta functie deja e nominalizat finantistul Dan Nechifor.

La intalnire au ajuns si Costel Soptica si vicepresedintele PNL Raluca Turcan. Primarii au sarit in capul lui Soptica reprosandu-i ca nu le apara interesele si ca a stiur de aceasta nominalizare dar nu a spus la nimeni. Unul din cei participanti la intalnire a declarat:

I-am cerut domnului senator Soptica demisia de la conducerea partidului. Nimic nu-l recomanda in aceasta functie. Are protejati si interese si la Bucuresti nu se zbate pentru noi. Cum sa-l aduca pe Cristi Roman la prefectura sa-i dea functie si Cristi Roman sa scoata cele mai slabe rezultate pe zona electorala de care a raspuns. Trebuie rasplatit pentru ca a pierdut? Stia si de negocierea cu ALDE insa nu a spus la nimeni. A asteptat sa fim pusi in fata faptului implinit”. 

Raluca Turcan a incercat sa le explice primarilor ca decizia de numi prefect ALDE in Botosani este co consecinta a rezultatelor slabe de la alegerile prezindentiale pe care PNL le-a avut in Botosani. Filiala locala este pe locul 6 la coada clasamentului, diferenta dintre PNL si PSD fiind doar de 600 de voturi. Confruntată cu amenințările clare ale primarilor PNL că vor pleca din partid, majoritatea semnând de altfel și o rezoluție pe această temă, Raluca Turcan a promis că va încerca să discute din nou cu premierul și președintele PNL, Ludovic Orban, situația de la Botoșani.

ALDE ar urma sa numeasca in Botosani in functia de prefect o femeie aflata in prezent la carma unei institutii, Cel mai probabil, favorita in acest moment este Minodora Vasiliu, directoare la DSV Botosani.

 

de |2019-11-29T07:30:30+02:0029 noiembrie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment