In Politica  e scandal. Nu se intelege Tanda cu Manda. Pe pielea noastra, evident. Orasul a inceput sa arate de cosmar. In Palatul Administratov la fel. Toti astepta noul prefect, cine va fi?  O complacere totala in asteptarea salariilor, o lipsa acuta de proiecte si de idei. Pana la urma banu` merge. Dezbinarea aceasta e intre ei politicienii. Ei care se cred mai presus decat toti, ei care ne sfideaza din Parlament, din Palatul Administrativ sau din Primarie. Ca sa nu mai spun de fisc sau alte institutii bugetare. Ei care pun frane, iau decizii si isi bat joc de contrinuabil. O sa vin si cu exemple ca sa se vada pana unde marge marlania unora care se cred infailibili. Dar nu despre bete in roate e vorba acum.

Aveti voi intre voi ce aveti ca nu va mai ajunge puterea, dar noi ce v-am facut? Va bateti in piept cu pumnul ca sunteti patrioti, va infasurati in drapele, plangeti cu lacrimi de crocodil pe la statui, v-ati pus antete cu centenarul, dar nici gunoiul nu sunteti in stare sa-l duceti. Nici sa dati o lama si oleaca de sare pe strazi, sa nu-si rupa oasele pensionarii care v-au pus in functii. Va bateti acum in statui si in locuri de amplasament, dati miliarde pe studii nefolositioare dar la prosti de 1 Decembrie tot fasole cu carnati le dati. „Ca sa manance si gura lor doua peste coapte„. Ca doar asa v-ati gandit. Gura prostilor cara va deconteaza toate luxurile si cucurile. Parca si vad.

Frig afara. Posibil sa ninga. E decembrie, prima zi. Sunt 101 de ani de Romania unita. Nuuuuuu, nu a unit-o Ion Iliescu, a unit-o I.C Bratianu. I.C Bratianu a fost unu` cam asa de teapa lui Marius Budai, doar ca a fost prim ministru prin 1918. In decembrie. Si atunci era frig. Aaaaaa…. e ala caruia cinstitii membri PSD din Consilul Local ii refuza statuia intr-un parc din oras. Vor sa o puna intr-o autogara. Cat mai aproape de peron. Chiar si-asa, e doar fictiune.

Lumea se imbulzeste si se calca in picioare pentru fasole si carnati. Flutur isi freaca mainile. Federovici scrie comunicate iar Macaleti asteapta pensia. Fasole, carnati, muraturi, muzica populara. Am vazut asta in ultimii 28 de ani la fiecare 1 Decembrie.Organizatori tot niste functionari nepriceputi. Macar prefaceti-va ca va pasa si mai schimbati meniul ca altceva de aratat botosanenilor oricum nu va pricepeti. Daca nu stiti dati pe Google: „meniuri tradionale romanesti” si poate va vine vreo ideee. Ca de ideea asta care insemna : popi, depuneri de coroane, fasole si carnati, muzica populara, ne-am saturat.

Si asa se va mai scrie un episod din bataia de joc a autoritatilor PNL si PSD de cetatean. Am avut tentinda sa folosesc un termen pornografic, dar mai sunt si femei printre ei si ele nu au…

Asa, ca idee, intr-un oras cu Teatru, Filarmonica, Teatru de Papusi, Scoala Populara de Arta, scriitori, cantareti, fundatii si asocoiatii care prin martie ca concursul de proiecte mulg banul public, echipa de fotbal, sa nu ai ce face de 1 Decembrie e grav. Grav si pentru managerii institutiilor de cultura care vor profita de ziua libera oferita de stat si se vor uita la televizor. Grav si pentru sefii lor ca nu stiu sa-i puna la treaba. Grav si pentru noi, ca-i toleram asa de nesimtiti. Asa ca pana la urma, greseala ne apartine.