Deja s-au produs primele blocaje incredibile în trafic. În jurul orei 18, era  blocat drumul național dinspre Săveni spre Botoșani, la Ungureni. Curculatia pe acest tronson nu se putea efectua deloc si din cauza unui ambuteiaj auto.

Stratul de polei de sub cel de zăpadă a făcut ca un camion să derapeze pe dealul de la marginea orașului și să blocheze circulația în toată zona. Afecttae au fost zeci de masini.  Alt blocaj este  în zona Suharău, cauza fiind tot deraparea unui camion.

Polițiștii de la Botoșani au făcut în aceste condiții un apel la conducătorii auto să circule cu prudență la Botoșani. Având în vedere condițiile meteorologice și căderile de precipitații sub formă de zăpada, polițiștii botoșăneni recomanda tuturor conducătorilor auto să circule cu prudența.
Maria Carp, purtatoarea de cuvant a IJP Botosani a declarat:

Avand in vedere conditiile meteorologice si caderile de precipitatii sub forma de zapada, politistii botosaneni recomanda tuturor conducatorilor auto sa circule cu prudenta.Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Politistii va recomanda sa va planificati din timp calatoriile, sa va interesati de conditiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmeaza sa il parcurgeti si sa verificati starea autovehiculului.

Daca partea carosabila este umeda sau acoperita de zapada ori polei trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.
Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos.
Pastrati o distanta suficienta fata de vehiculul care ruleaza pe aceeasi directie, pentru a putea opri in conditii de siguranta.

Curatati in permanenta farurile , blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor si folositi corespunzator instalatia de ventilatie-climatizare.
Respectati indicatiile politistilor rutieri aflati in trafic.”