Dupa decizia Guvernului de a numi prefect ALDE la Botosani, filiala locala PNL a explodat la propriu!

20 de primari organizati de Cristian Roman si Gheorghe Sorescu au vrut sa plece astazi la Bucuresti pentru a bloca numirea unui prefect ALDE. Ei au fost intorsi din drum chiar de premierul Ludovic Orban care le-a transmis prin presedintele Ligii Alesilor Locali Florin Butura ca oricat de multi primari ar veni decizia va ramane aceeasi. Instalarea Guvernului PNL si sprijinul in turul al doilea al alegerilor a avut un pret si acesta este decontat la Botosani. Membrii PNL vor ramane cu ochii in soare in timp ce mebri ALDE sau PMP vor ocupa functiile de conducere.

Cel care a aprins fitilul si a pornit explozia in partid a fost Verginel Gireada, fost deputat si fost primar in comuna Mihai Eminescu. El dimineata i-a cerut socoteala presedintelui partidului Costel Soptica, in niste termeni deloc ortodocsi. Pentru botosaninecenzurat Gireada a declarat:

Am fost tradati. Eu imi dau demisia din toate functiile de partid si sa nu ma mai caute. Nu avem presedinte. EI, Soptica Flutur si Achitei stiau ca vor pune prefect ALDE dar nu ne-au spus nimic. Consider ca Soptica nu ne reprezinta. Avem nevoie de general cu oaste nu de un gingiubingiu”. 

Gireada sustine ca actuala conducere a PNL Botosani nu mai are sprijinul primarilor:

„Au tras ca prostii in campanie pentru ca altii sa se laude cu rezultatele si altii sa profite de ele. Asta te descurajeaza. O sa vada ei la alegeri”

Supriza vine si de la actualul prefect Dan Slincu. El este considerat la Guvern drept prefect ALDE. Apropierea vadita a lui Dan Slincu fata de PSD a facut ca cei de la ALDE sa nu doreasca sa il pastreze in functie. Asa ca va fi inlocuit de Mihaela Arosoaie sefa biroului juridic de la Prefectura. Cel mai probabil, comform unor surse ALDE, instalarea prefectului se va face maine.