Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză şi Ministerul Economiei au aprobat un număr de 156 de cereri de finanaţare  pentru proiectarea şi execuţia  înfiinţării şi extinderii reţelelor de gaze naturale în localităţile rurale, dar şi în oraşele mici. Printre proiectele care vor fi finanţare începând de anul viitor se numără cele din oraşul Ştefăneşti şi comunele Dângeni, Suliţa, Truşeşti, Răuseni, Blândeşti şi Vorona.

AICI vezi toată lista :  20191205 Proiecte_in_analiza_din_domeniul_gazelor_naturale

Astfel, reţeaua de gaze naturale va fi extinsă în judeţul Botoşani din zona oraşului Flâmânzi până pe malul Prutului. Urmează ca într-o etapă viitoare, în funcţie de resursele bugetare, să fie finanţate şi alte proiecte astfel încât reţeaua de gaze să continue spre oraşul Săveni şi spre  Municipiul Dorohoi.

Investiţia este enormă, valoarea ei ridicându-se la câteva sute de milioane de lei. Doar proiectul privind înfiinţarea reţelei de gaz din comuna Dângeni, care va deservi peste 1800 de locuiţe, are o valore de 48,2 milioane de lei.

Începerea efectivă a lucrărilor va dura cel puţin un an, timp în care vor trebui făcute mai multe studii în teren şi proiecte tehnice pe baza cărora se vor obţine avizele necesare emiterii autorizaţiilor de construire.