Miercuri la Suceava se decide soarta lui Catalin Flutur in dosarul Uvertura Mall! 21 de fosti consilieri locali au fost chemati din nou sa depuna marturie!

Miercuri la Curtea de Apel Suceava va avea loc un termen in procesul Uvertura Mall. Inculpati pe langa alti functionari sunt primarul Catalin Flutur, administratorul public Adriana Zaiceanu si fostul secretar al primariei, Ioan Apostu. Acestia au fost achitati in prima instanta de Tribunalul Botosani. Cu toate acestea seful completului de la Curtea de Apel Suceava a cerut reaudierea martorilor asa ca toti consilierii locali din acea perioada vor fi chemati la Suceava pentru reaudieri. Miercuri la fi al patrulea termen la Curtea de Apel.

Primarul Cătălin Flutur și funcționarii din primărie, alături de administratorul public al județului Botoșani, au fost trimiși în judecată de DNA pe motiv că, în perioada 2006-2011, ar fi diminuat ilegal redevența pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall.  În linii mari, ancheta a plecat de la faptul că pe perioada în care s-au efectuat lucrări la mall, redevența plătită de constructor către Primărie a fost de doar 4,6 lei/mp în loc de 77 lei/mp, cât ar fi fost stabilit în contractul inițial încheiat între părți. Procurorii au calculat astfel un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de lei, rezultat din această diferență.

DNA a pierdut procesul la Botosani si este de asteptat ca acest lucru sa se intample si la Curtea de Apel Suceava daca e sa tinem seama de motivarea judecatorilor botosaneni, DNA instrumenteaza acest dosar de aproape 8 ani, ancheta fiind pornita de la o reclamatie anonima.

de |2019-12-05T08:00:11+02:005 decembrie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment