Un mesaj pe whatsupp a inflamat ieri atmosfera printre primarii din Botosani. Atat cei din PSD cat si cei din PNL sunt foarte suparati pentru ca de la Guvern, banii incep sa fie impartiti in mod discretionar. Mai noi, Guvernul are grija de primariile ALDE carora vrea sa le umple conturile asigurandu-le bani pentru cheltuielile de functionare pana la sfarsitul anului,

Va rugam sa va asigurați ca primarii ALDE vor transmite ASTĂZI, pe email la Ministerul Finanțelor Publice ([email protected]), o solicitare privind necesarul pentru cheltuielile curente pana la sfârșitul anului.
De asemenea, va rugam sa va asigurați ca o copie a acestei solicitări va fi transmisă și pe adresa de e-mail [email protected]

Aceasta este mesajul care a starnit nemultumirea tuturor primarilor din Botosani. O parte dintre acestia, fie de la PNL fie de la PSD, au trimis pe adresele mentionate in mesaj mailuri cu necesarul financiar.

Am trimis si noi, poate vom fi bagati in seama„, a declarat un primar PSD care a adaugat ca a facut acest lucru ca o gluma, fiind convins ca PNL nu va da nici un ban pentru primariile oponente politic ca si conducere.

Alti primari sustin ca nu banii pentru cheltuielile de functionare erau acum problema. Cosmin Epuras, primarul comunei Stauceni este de parere ca Guvernul ar trebui sa dea bani primariilor sa isi plateasca datoriile pe lucrarile incepute in urma programelor nationale:

Eu de exemplu am 13 miliarde de lei datorii la o singura firma. Au fost programe nationale de finantare la care am aplicat si noi, am luat proiectele, am inceput lucrarile dar nu am primit banii. A fost vicepremierul aici si noi ne-am certat cine sa fie prefect de parca asta era mai important, decat sa o intrebam pe Raluca Turcan de bani si de programe„.

Si primarii PNL au depus la partid liste cu necesarul de bani pana la fianlul anului.