Intruniti ieri in sedinta de Birou Permanent Judetean, liderii PNL au decis care vor fi schimbarile ce se vor petrece la varful institutiilor descentralizate. Nu s-au ocupat posturile la toate institutiile, la propunerea primarului Catalin Flutur decizandu-se ca unele posturi sa se discute intr-o formula restransa tocmai pentru ca sa nu transpire la presa astfel de informatii.

Nici un membru al organizatiei de tineret a PNL Botosani nu a primit nici un post. Este a doua oara in decurs de 4 ani cand liderii liberali din Botosani se prefac ca nu stiu de existenta tinerilor cand este vorba de impartit posturi.

Presedintele PNL Costel Soptica a infirmat faptul ca la Botosani vor fi acordate patru posturi de directori la PMP:

Eu nu stiu nimic despre asa ceva, Daca s-a stabilit ceva la Bucuresti s-a stabilit fara ca noi sa stim insa nimeni nu a pomenit de asa ceva. E criza de posturi de sefi la cati doritori avem. Cu siguranta nu vom reusi sa multumim nici jumatate din cei care isi doreau sa ocupe posturi la institutiile descentralizate„.

Soptica a conformit 2 posturi de directori care vor merge catre ALDE, in speta posturile de la OJPC si Statistica. Ne se stie daca vor fi mentinuti aceiasi directori sau vor fi inlocuite de alte persoane.

Iata ce se stabilit ieri la sedinta PNL in ceea ce priveste persoanele nominalizate sa ocupe posturi de sefi la stat in Botosani

Narcis Dretcanu este propunerea PNL pentru postul de subprefect dar si pentru cel de director la Casa de Pensii.

Catalin Boboc va fi director la Registrul Auto Roman. El este si consilier local din partea PNL

Ovidiu Luca va fi director la  Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier

Marcel Maxim va fi director la Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare. El este si consilier local PNL

Mirela Sauca va fi directoare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Ea este consilier judetean

Plian Florin va fi director la Autoritatea Rutiera Romana

Kohut Cristian Leo este persoana pe care PNL o va desemna sa conduca Instectoratul Teritorial de Munca

Alberto Gavrilescu va fi director la ANRSC

Iovu Cristian va fi director la Sociateta de Gospodarire a Apelor

Anca Apavaloaie va fi directoare la AJOFM

Stefan Zaharniciuc va ocupa postul de director la Inspectoratul de Stat in constructii

Directorii de la fisc nu vor fi schimbati, iar pentru Inspectoratul Scolar General s-a anuntat in urma cu o saptamana ca se pregateste instalarea la aceasta institutie a lui Daniel Botezatu. Si el este consilier local. Marele perdant este Cristian Roman. El aplicase doar pentru functia de sef de cancelarie la prefect. Insa prefect va fi din partea ALDE si Cristian Roman va trebui sa isi reconfigureze traseul politic.