Firma botosaneana Hidroplasto a dat lovitura pe final de an. Compania condusa de Catalin Silegeanu lucreaza de saptamana trecuta la Barajul Mihaileni in judetul Hunedoara, oferind solutiile in ceea ce priveste rosturile de dilatatie. Lucrarea de la barajul Mihaileni a inceput acum 32 de ani si ar fi trebuit sa dureze dpar 5 ani. Din diverse motive, barajul nu este gata nici in prezent. Este unul din cele mai mari proiecte energetice pe care le-a avut Romania din 1980 pana in prezent.

Barajul şi lacul de acumulare de la Mihăileni, o localitate aflată în vecinătatea municipiului Brad, la limita judeţelor Hunedoara şi Alba, se află în construcţie încă din anul 1987. Investiţia de pe râul Crişul Alb, a cărei valoare actualizată se ridică la 162,8 milioane de lei, se numără printre proiectele hidro-energetice cele mai întârziate din România. La 32 de ani de la începerea lucrărilor „Acumularea Mihăileni” se află încă în şantier. Termenul de punere în funcţiune este anul 2022 si anul acesta s-au alocat pentru aceste lucrari 5,5 milioane de lei.  Lucrările prevad construcţia unui baraj cu o lungime de aproape 300 de metri şi o înălţime maximă de 24 de metri, precum şi amenajarea unul lac de acumulare cu un volum de peste 10 milioane de metri cubi, o suprafaţă de 110 hectare şi o lungime de 4,5 kilometri.

Intr-o postare pe o retea de socializare, patronul SC Hidroplasto, Catalin Silegeanu, a declarat:

Ma simt mândru ca firma Hidroplasto din Botosani contribuie astfel la un proiect ce va dăinui in timp și va rămâne cu siguranța o amintire frumoasa.Participam astazi la proiectul Baraj Mihaileni in jud.Hunedoara…. Inceput de Nicolae Ceasesecu in 1987 si dupa atata ani… neterminat. Un proiect al cărui beneficiar este Apele Romane. Noi lucram ca întotdeauna in Subantrepriza. Ne bucuram ca Antreprenorul General a acceptat solutia noastra si ca avem ocazia sa „scriem istorie“ Vom finaliza ceva inceput acum peste 30 ani. Sunt foarte fericit si mandru.

Hidroplasto este firma momentului in judetul Botosani. Ea beneficiaza de cea mai mare expunere tocmai prin prisma proiectelor mari si importante la care reuseste sa devina partener.