Primaria Botosani a fost premiata ieri la Bucuresti in cadrul Galei Asociației Municipiilor din România. Parcul de agrement turistic și sportiv „Cornișa” a câștigat ieri seară, premiul pentru Excelență în Promovarea culturală, turistică și sportivă. La festivitate a fost prezent si presedintele Romaniei, Klaus Werner Johannis.

Domeniile de activitate premiate la aceasta gala au fost:

1. Excelență în Educație

2. Excelență în Sănătate și Asistență socială

3. Excelență în Transport public și mobilitate

4. Excelență în Protecția mediului și gestionarea eficientă a deșeurilor

5. Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice

6. Excelență în Promovarea culturală, turistică și sportivă

7. Excelență în eficiență energetică

8. Excelență în Digitalizare / Smart City

9. Excelență în Guvernarea locală participativă

10. Excelență în Promovarea și susținerea antreprenoriatului

Primaria municipiului Botosani nu a aplicat decat pentru capitolul „Excelenta in promovarea culturala, turistica si sportiva si a castigat.

Sunt bucuros să vă anunț că, în această seară, Municipiul Botoșani a primit din partea Asociației Municipiilor din România premiul de excelență pentru promovarea culturii, turismului și sportului, pentru obiectivul Parcul de agrement turistic și sportiv „Cornișa”. Este o recunoaștere națională a rezultatului spectaculos al eforturilor noastre de a pune Botoșanii, cu ajutorul complexului de la Cornișa, pe harta turistică a României. Ca botoșăneni, putem să ne mândrim cu bijuteria de la Cornișa, apreciată, iată, de întreaga țară”, a spus primarul Cătălin Flutur după festivitatea de premiere.