Deputatul Costel Lupascu a dat lovitura vietii sale. Impresionati de calitatile enumerate in CV oficialii NATO din  Washington l-au desemnat cel mai bun la servit cafele in timpul intalnirii si la carat bagaje la Hotel. Lupascu a profitat de experienta de brancardier acumulata in tinerete si i-a uimit pe cei prezenti la intalnirea de la  Washington  cu abilitatile sale.

Cand am vazut ca poate cara cate 6 cesti de cafea deodata am ramas uimiti. Baiatul asta din Romania are mare potential. Sa-l mai trimiteti la asemenea intalniri pentru ca a fost asa de promt la servicii incat nimeni nu a servit cafeaua rece”, a declarat un oficial NATO

PSD Botosani a tramsformat aceasta vizita intr-un succes international sustinand ca Lupascu a fost prezent la  Washington pentru a-si dac cu parerea despre modul in care este pregatita armata SUA.

In perioada 8-11 decembrie, la Washington D.C. SUA deputatul social democrat Costel Lupașcu în calitate de membru titular al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO reprezintă România la lucrările ,,Forumului Parlamentar Transatlantic, organizată de Adunarea Parlamentară a NATO

Lupascu a inchegat prietenii in America, chiar secretarul de stat SUA Mark Pompeo fiind uimit de abilitatile deputatului de Botosani. Acesta a declarat:

Nu stiu cum a facut dar in cateva minute aveam si bagajele la camera si cafeaua si apa plata pe masa in sala de sedinte. Cred ca soldatii nostri ar avea mult de invatat de la Costel Lupascu in ceea ce priveste miscarea, rapiditatea, eficienta si servilismul„.

Costel Lupascu a declarat dupa intoarcerea din SUA:

Așa cum s-a stabilit și la Summitul NATO de la Londra (unde nu a fost), aliații sunt hotărâți să împărtă costurile și responsabilitățile securității noastre indivizibile. Prin intermediul angajamentului privind investiţiile în domeniul apărării, România își va menține obiectivele de alocare a 2% din PIB în domeniul apărării.

Lupascu va propune si alocarea unei sume de 1% din PIB in Romania pentru cafele, apa plata, apa minerala si trolere.