Presedintele PNL Costel Soptica a confirmat faptul ca directorii de institutii descentralizate vor fi stabiliti de partid si urmeaza sa primeasca numiri pe posturi. El spune ca selectia de CV-uri pentru functia de director s-a facut la partid si au fost discutate in BPJ-ul celor de la PNL. Soptica nu este de parere ca directorii ar trebui numiti pe baza de concurs sustinand ca PNL va face numirile cele mai competente.

Deocamdata avem o politica de cadre conform statutului. Noi intre noi putem aprecia si negocia. PNL nu trebuie sa organizeze concursuri. Acestea vor fi organiate de institutii„.

Costel Soptica sustine ca nu are o situatie despre posturile de directori ocupate in prezent prin concurs si directorii care au fost numiti de PSD cu delegatie. El a mai adaugat ca sub nici o forma nici un alt post de director nu va fi cedat altei formatiuni politice.

Botosani Ncenzurat a prezentat pe larg fiecare numirea pe care PNL o va face pe posturile de director. Persoanele nominaliate sa fie sefi pot fi  aflate de aici: https://www.botosaninecenzurat.ro/20191207-liberalii-au-batut-in-cuie-lista-cu-sefimea-targului-exclusiv-lista-completa-a-specialistilor-pnl-din-botosani.html