ISU a cautat 4 ore sursa scurgerilor de gaze de pe strada Puskin de asta noapte si nu au gasit nimic. Drept urmare, toti cei din zona, in jur de 14 familii, au fost trimise sa doarma la rude. Cautarile vor fi reluate astazi.

Un telefon la 112 anunta ieri ca intr-o zona de pe strada Puskin persista un miros puternic de gaz metan. Imediat ISU a venit la fata locului si in ajutor au mai chemat si autospecialaCRBN (Chimic, Biologic, Rdiologic, Nuclear) de la Suceava.

S-a activat si mesajul Ro Alert care a anuntat pe cei din zona de iminentaa unui pericol:

Incident toxic produs pe strada Pușkin cu posibile degajări de gaz metan. Luați măsuri de autoprotecție în zonă. Evitați utilizarea focului cu flacără în aer liber! Aerisiți spațiile de locuit. Păstrați-vă calmul și respectați recomandările dispuse de autorități. Informați și persoanele din vecinătatea dv. Mai multe informații și actualizări despre eveniment puteți obține accesând canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU și IGSU

Deoarece nu a fost gasita sursa scurgerilor de gaz metan, cei din zona au fost trimisi sa isi petreaca noaptea pe la rude sau pe la prieteni, in alte zone ale orasului.

sursa foto Radio Iasi http://www.radioiasi.ro/stiri/regional/audio-botosani-evacuati-din-locuinte-din-cauza-unor-posibile-scurgeri-de-gaze/