Lucian Borfotina, primarul comunei Cristesti va candida din partea ALDE la Primăria Botoșani. Acesta este anuntul pe care Borfotina si Florin Turcanu l-au facut astazi intr-o conferinta de presa. Cu toate acestea, ALDE anunță că este dispus să îl susțină la viitoarele alegeri pe actualul primar, liberalul Cătălin Flutur daca vor cadea la un numitor comun in urma negocierilor.

Florin Țurcanu a declarat:

”Va prelua coordonarea organizației municipale, împreună cu președintele Liviu Rădășanu, și își asumă candidatura la postul de primar al municipiului Botoșani. Am disponibilitatea să susțin candidatura primarului Cătălin Flutur, dacă dumnealui consideră că putem aduce un plus, în urma unui sondaj de opinie să meargă dumnealui la primar și Lucian Borfotină viceprimar”

Lucian Borfotină sustine ca a plecat din PSD pentru ca doreste mai mult de la politica si ca ar vrea sa devina o voce pe aceasta scena. El sustine ca la PSD nu ar fi piutut sa faca acest lucru:

”Am plecat hotărât să vin în echipa ALDE pentru că în 2010 când am hotărât să intru în viața politică am vrut să schimb modalitatea de a face politică. Următorul pas în cariera politică este o candidatură la Primări Botoșani. La Cristesti am facut si scoli si terenuri de fotbal si drumuri si iluminat public. Eu nu mai pot ramane acolo pentru ca nu sunt primar de hramuri si festivitati. Cred ca pot face mai multe pentru Botosani”. 

Florin Turcanu a anuntat ca multi primari PSD au devenit coordonatori ALDE dar si viceprimari sau consilieri locali. El a spus ca in luna ianuarie va face publica lista celor care au venit la ALDE de la PSD subliind faptul ca ALDE nu va recruta nici un membru PNL. Turcanu a mai adaugat ca ALDE va avea camdidat propriu la Consiliul Judetean Botosani;

„Va pot spune ca un primar important aflat in functie in prezent, va fi candidatul nostru la CJ. Nu dau deocamdata nume pentru ca nu s-a finalizat discutiile”.

Surse ALDE afirma ca acest candidat mistrios la functia de presedinte CJ este primarul orasului Saveni, Relu Tarzioru.