Pierdera puterii a insemna pentru PSD Botosani aprinderea fitilului. Nemultumirile din filiala locala au inceput sa iasa la suprafata, iar zilele acestea PSD Botosani a explodat cu adevarat dupa ce mai multi primari au fost anuntati ca sprijina alte formatiuni politice. Presedintei PSD Botosani, Doinei Federovici i se cere deja demisia cu subiect si predicat. Unul dintre cei mai vocali este primarul comunei Draguseni, Eugen Nechita. Acesta a declarat:

Alooooo, doamna Federovici, doamna senator! Nu vedeti ca e timpul sa faceti un pas in spate? Nu va mai vrem la conducerea partidului, ati pierdut alegerile. Gata cu gastile si cu pilele din partid. Domnul deputat Lupasu! Plecati acasa!

Acesta este extrem de suparat pentru ca nu a fost sprijinit de conducerea partidului in diversele proiecte locale pe care le-a initiat:

Am vorbit cu ei sa ma sprijine la proiecte pe PNDL 2. M-au pus sa cheltui din banii oamenilor ca sa fac proiecte si au dat la altii. Mie mi-au spus sa fiu fara grija ca totul e rezolvat si nu au facut nimic. Asa le spun si eu acum. Fiti fara grija, candidez de la PSD. Dar de la un PSD fara Federovici, Budai sau Lupascu. Daca nu pleaca din functii, o sa ramana fara mai toti primarii. O sa facem PSD2 si o sa candidam acolo!”

Si presedintele de la municipiu, Mihai Tincu are probleme la partid. Acestuia i s-a cerut demisia de catre deputatul Razvan Rotaru din cauza neimplicarii in activitatile de partid si in campania electorala. Tincu a anuntat la sediul PSD in cadrul unei sedinte Cex ca va demisiona din functii pe data de 15 ianuarie 2020. Nimeni nu intelege de ce mai asteapta Tincu inca o luna pentru a-si da demisia.

Razvan Rotaru declara:

Am auzit si eu ca a spus ca demisioneaza pe 15 ianuarie. Probabil o lungeste sa nu dea satisfactie celor care i-au cerut sa plece. Sa vina cumva initiativa de la el„.

Primarul Draguseniului, Eugen Nechita, spune ca nu crede o iota din ce declara Tincu la partid:

Acesta ne-a jignit pe toti. Cand incercam sa spun ceva pe la sedinte imi replica ca eu sunt primar de cateva case si el nu sta de vorba decat cu prima de blocuri. Uite, eu spun acum asa: Daca Tincu demisioneaza eu candidez la presedentia CJ. Are interese si nu va pleca din functii„.

Surse din PSD spun ca nici nominalizarile pentru candidati la primarie sau CJ nu sunt batute in cuie si ca in viitorul apropiat orice schimbare este posibila.