Președintele USR, Dan Barna a anunțat luni dimineață că Guvernul a acceptat amendamentul partidului sau care prevede amânarea intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene.

 

„O altă victorie importantă este prorogarea pensiilor speciale pentru primari cu cel puțin un an, ceea ce este un element important. Acestea urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie și ar fi devenit drepturi câștigate, nu s-ar mai fi putut face nimic. Am reușit să obținem acordul premierului și acordul PNL pentru prorogarea acestui termen”, a declarat Barna pentru Digi24.

„De asemenea, o altă victorie importantă este prorogarea pensiilor speciale pentru primari cu încă un an, cel puțin un an în momentul de față, ceea ce e un element important. Acestea urmau să intre în vigoare la 1 ianuarie și ar fi devenit drepturi câștigate, nu se mai putea face nimic. Am reușit să obținem acordul premierului și acordul PNL pentru prorogarea acestui termen”, a declarat Barna, într-o conferință de presă.

USR a anuntat ca a depus 60 de amendamente  la legea bugetului pe anul 2020. Acestea vizează tăierea fondurilor pentru „academiile de politruci şi sinecurişti”, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea.

Digi24