Deputatul Achiţei se laudă că a obţinut bani pentru proiectul de modernizare al DN Ştefăneşti -Botoşani

Un deputat liberal se laudă pe pagina sa de Facebook ca a obţínut o mare victorie în faţa propriului guvern care a acceptat să prindă în bugetul pentru anul 2020 alocarea unei sume de bani pentru proiectarea lucrărilor pentru modernizarea Drumului Naţional 29 D, care face Ştefăneşti-Botoşani. Acest drum este o ruşine pentru toate guvernările de până acum având în vedere că este o arteră destul de circulată care face legătura între Republica Moldova prin Vama Stânca – Costeşti cu restul Europei. Drumul este prin de gropi şi denivelari şi nu a mai fost reparat de ani buni.

Deputatul liberal Cristian Achiţei afirmă se se simte bucuros că premierul Orban i-a acceptat amendamentul privind această investiţie. Nu spune însă absolut nimic despre ce se întâmplă cu  drumul Botoşani-Tg. Frumo,  care a fost scos de pe lista investiţiilor.

 

Sunt bucuros că guvernul PNL condus de Ludovic Orban a acceptat astăzi amendamentul pe care l-am formulat privind deschiderea în Legea Bugetului de Stat pe 2020 a fișei de buget pentru modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești. Concret, obiectivul de investiții va beneficia în 2020 de credite de angajament în sumă de 260.000 mii lei și de credite bugetare în sumă de 2.000 mii lei.

Am reparat astfel, după doar o lună și jumătate de guvernare, nedreptatea făcută botoșănenilor de guvernele PSD, care nu au alocat, timp de trei ani, niciun leu acestei investiții vitale pentru județ.

Sunt în drum spre casă, după o zi grea de lucru în parlament, dar sunt fericit că eforturile pe care le-am făcut în toți acești ani pentru infrastructura rutieră botoșăneană încep să dea roade concrete. Țin să le mulțumesc pentru acest pas uriaș înainte prim-ministrului Ludovic Orban, viceprim-ministrului Raluca Turcan și ministrului Transporturilor Lucian Bode, ca și tuturor colegilor liberali. Sunt, pe de altă parte, scârbit de maniera în care propaganda pesedistă a înțeles să se manifeste în aceste zile, mințindu-i grosolan pe botoșăneni.”, a scris deputatul Cristian Achiţei pe pagina sa de Facebook.

de |2019-12-24T09:10:44+02:0024 decembrie 2019|TOP NEWS|

Leave A Comment