„Un cămin sigur pentru copilul tău”, acțiune comună a ISU Botoșani și Primăria Dângeni

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” Botoșani, în parteneriat cu Primaria Comunei Dângeni si S.V.S.U. al Comunei Dângeni vor desfasura in comun activitatea „Un cămin sigur pentru copilul tău”, campanie de informare și educare preventiva cu ursulețul Daisy, cățelul Aky și pompierul Sam. În cadrul acțiunii comune se vor oferi sfaturi pentru prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani.

Acțiunea de informare și educare preventiva se va desfășura vineri, începând cu ora 11.00, la Centrul Medico-Social si Căminul Cultural Dangeni. Organizatorii invită toți copiii interesați să participe la această acțiune pentru a fi informați despre pericolele concrete la care sunt expuși cei mici in casa părintească și despre măsuri ce trebuie luate pentru a fi evitate astfel de accidente.

În timp ce adulții vor participa la activitatea de instruire privind prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii, cei mici vor învăța cum să acorde primul ajutor calificat.

Provocarea cea mai mare pentru copilași va fi misiunea de salvare a ursulețului Daisy și a cățelului Aky, prin parcurgerea unui traseu ce implică trecerea printr-un tunel, urcarea pe un tobogan, alergarea printre jaloane şi stingerea unui incendiu imaginar. Toate misiunile vor fi coordonate de mascota ISU Botoșani, pompierul Sam. Activitatea se va desfășura cu sprijinul Primăriei Dangeni.

de |2020-01-08T13:17:14+02:008 ianuarie 2020|Local|

Leave A Comment