Dupa ce a construit un complex de locuinte langa muzeu in locul fostului garaj UGIRA, un salt complex in zona Modarom si inca unul la ANL Bucovina, omul de afaceri Tonino Boldea mai da o lovitura pe piata imobiliara. El va construi un ansamblu rezidential pe locul birourilor de la Vinalcool de pe strada Teatrului.

Tonino Boldea a cumparat terenul de la familia Colescu, cea care detine firma de productie mobilier Nord Tur. El a platit in toamna anului trecut nu mai putin de 1 milion de euro pentru a putea dezvolta o afacere imobiliara in zona. Tranzactia a fost ingreunata de clasificarea cladirilor care ocupau terenul, cateva dintre ele fiind considerate monument istoric. Tranzactia a fost confirmata si de omul de afaceri Tonino Boldea si de actionarul de la Nord Tur Claudiu Colescu.

Responsabil cu partea urbanism la Primarie, viceprimarul Marian Murariu a declarat presei:

Pe terenul în suprafaţă de 4206 de metri pătraţi în prezent există trei clădiri, un pavilion administrativ în suprafaţă de 310 metri pătraţi, un fost depozit de ambalaje în suprafaţă de 146 de metri pătraţi şi o fostă clădire de producţie cu o suprafaţă de 235 de metri pătraţi. Corpul C1 – pavilionul administrativ este o clădire monument istoric datată din anul 1916, acest lucru fiind inscripţionat şi pe faţada principală a clădirii. Având în vedere amplasamentul situat în zona de protecţie a mai multor monumente istorice, investitorul va trebui să obţină avizul Comisiei de monumente de la Suceava. Într-o laterală a clădirii monument istoric, investitorul intenţionează să construiască un bloc cu două scări, scara A având un regim de înălţime parter plus cinci etaje, cu etajele VI şi VII retrase şi scara B cu regim de înălţime parter plus şase etaje, cu etajul VII retras. Pe scara A vor fi 36 de apartamente, iar pe scara B 38 de apartamente, 74 în total. La parter sunt propuse a fi realizate spaţii comerciale şi birouri.

Pentru a asigura toate locurile de parcare, Tonino Boldea a mai achizitionat inca un teren de 700 de metri patrati situat vis-a-vis de sediul Vinalcool.

O parte dintre locatarii din zona se opun acestei constructii, nefiind deacord cu crearea unui acces de pe proprietatea investitorului către strada Cuza Vodă. În propunerea iniţială, proiectantul a dorit să creeze un acces auto între proprietatea Vinalcool şi strada Cuza Vodă, însă locuitorii de la blocurile cu regim de înălţime parter plus două etaje de pe strada Cuza Vodă nu doresc să abă trafic auto pe sub geamuri deoarece blocurile sunt foarte apropiate si traficul ar crea foarte mult disconfort. Alte petiţii primite de Primarie se referă la gradul de însorire. Semnatarii  nu-şi doresc ca locuinţele lor să fie umbrite de viitoarea investiţie.