Un sondaj pe care nu si-l asuma nimeni, aparut astazi dimineata, inflameaza spiritele in USR. Nici nu au apucat sa-si prezinte bine candidatii pentru functiile publice in competitia interna si deja au inceput sa apara disputele in partid.

Sondajul,  aparut pe o pagina de facebook administrata de un membru al partidului a demontat tot ce au declarat USR-istii ieri in conferinta de presa. Competitia interna a devenit una externa, fiecare botosanean putand astfel sa voteze ce candidat USR pentru Primarie prefera. In cursa pentru candidatura la Primaria Botosani sunt Gelu Graur si Marcel Gheorghita. Acestia sunt prezentati in  sondaj total neprofesionist, unul fiind pescar si altul motociclist, calitati care nu-i recomanda insa sa ocupe o functie publica. Deocamdata comform votului, botosanenii prefara pescarii.

Andrei Dranca, presedintele USR Botosani a declarat in ceea ce priveste sondajul surpriza:

Habar nu avem de acest sondaj, acum aflu de la dumneavoastra. In mod normal trebuia discutat in partid nu sa apara asa deodata. Eu nu l-am vazut, nu sunt in Botosani dar cand ajunge ma voi interesa si voi vedea ce e de facut. Nu pot sa declar nimic deocamdata pentru ca nu am ce spune. Vom discuta in partid si atunci ne vom lamuri.”

Gelu Graur, candidat in competitia interna a USR s-a aratat extrem de surprins de aparitia acestui sondaj:

Nu este o miscare profesionista. CV-urile noastre sunt prezentate lacunar desi sunt mult mai bogate si pertinente. De altfel, vor fi facute public! Am discutat si cu si cu Marcel Gheorghita, contracandidatul meu si nici el nu e decord cu ce s-a intamplat. Unii s-au folosit de imaginea noastra fara sa ne ceara acordul si in felul acesta fac deservicii partidului, dar si celor care vor vota. Deocamdata este o competitie interna si trebuie sa ramana interna. Vom lamuri asta in cadrul partidului astfel incat sa nu existe asemenea derapaje„.

Contactat, responsbilul cu comunicarea de la USR, vicepresedintele Ady Hobjila sustine ca stie cine a initiat acest sondaj, dar ca nu poate sa spuna:

Nu este o pagina controlata de USR, sunt niste pesoane, patru administratori care au prezentat stirile din presa intr-un mod interactiv. Nu stia nimeni din conducerea partidului ca va aparea acest sondaj. Am stabilit ca saptamana viitoare va aparea sondaj cu cadidatii la Consiliul Judetean. Nu poate nimeni sa interzica acest sondaj, toata povestea va fi lamurita la partid„.

Cel mai probabil acest sondaj are drept scop atregerea simpatiei pentru un candidat sau altul, insa prezentarea total neprofesionista nu avantajeaza pe nimeni. Zilele acestea se anunta o sedinta cu scantei la USR urmand sa fie stabilite reguli in comunicare.