Odata cu anuntul modificarii declaratiei fiscale, functionarii ANAF Botosani au intrat in panica. Ei vor trebui sa monitorizeze si tranzactiile cu criptomonede efectuate de persoanele fizice. In acest sens, ieri, au fost instruiti in cadrul unei sedinte, tinuta de doctorul in economie, directorul ANAF Botosani, Radu Turcanu.

Deci sa va fie clar cripomonedele trebuie sa fie monitorizate si trecute in declaratie. Se va face rublica speciala si trebuie completata. Voi trebuie sa explicati oamenilor ce sunt criptomonedele astfel incat sa nu existe probleme. In primul rand acesti contribuabili trebuie identificati„, a declarat Turcanu functionarilor de la fisc.

Panica s-a instalat imediat la fisc, marea parte a functionarilor luandu-si azi liber sa caute cripte cu monede prin cimitire. Iata cateva din declaratiilor lor, date dupa sedinta de ieri;

Ileana Manalunga, inspector executari silite a declarat:

Eu am un var care e cimitirean, Petrica ii spune. El stie toate criptele din cimitir. Imi va fi usor sa le depistez pe cele cu monede pentru ca mi-am cumparat de pe internet detector de metale„.

Alt functionar, de la departamentul control, Ilie Mormanteanu a spus:

Stau si ma gandesc daca o sa gasesc morminte cu monede ce sa fac. Domnul director ne-a spus doar de criptomonede. O sa cer lamuriri, iar daca nu le voi primi voi incerca sa propun o lege cu impozitarea gropicoins astfel incat veniturile la bugetul de stat sa se rotunjeasca binisor. Simt ca voi fi promovat„.

Grigore Spaima, angajat la biroul relatii cu clientii la ANAF Botosani spune:

Cripte cu monede? De unde sa le scot pe astea. Aia care-si permiteau cripte stau de mult acolo si daca au avut monede sigur ar rugini. Trebuie sa gasesc cripte cu bancnote. Sunt si mai usor de colectat si au si valoare mai mare. Cred ca o sa-mi cumpar niste valize„.

Preotul de la cimitirul Eternitatea din Botosani, vizibil mirat de armata de inspectori fiscali din perimetrul locurilor de veci a declarat:

Au venit de dimineata. Prima data au impozitat un mort care avea niste bani pe piept. Culmea e ca au numarat numai monezile si si-au tras 16% din ele. Bancnotele doar le-au numarat si le-au lasat acolo pe piept. Au spus ca sa le lasam acolo ca sa ceara precizari de la conducere. Acestea sunt cupiuri, nu monede si nu au stiut ce sa faca cu ele. Ce sa zic. Mortul mai avea oleaca si plangea„.

Viorel Cizmamurdara, gropar in cimitir, a declarat sub protectia anonimatului:

Domnule, astia imi iau painea de la gura. Am impozitat eu odata banii astia de la morti, acuma vor si ei? Zilnic culeg criptomonede dar daca au venit si astia nu o sa mai am ce duce acasa la copii. Gata, trec la Romania Mare, cu liberalii mor de foame”.

Campania de impozitare a criptomonedelor va continua pana cand toate cimitirele vor fi verifcate. Suse din cadrul fiscului spun ca dupa aceasta actiune se va trece la cripoverighete si criptolantisoare.