Pentru ca statua lui A.I. Cuza se afla in fata Inspectoratului Judetean de Politie, traficul pe Bulevard va fi intrerupt pentru cateva ore in ziua de 24 ianuarie. Fix in perioada cea mai aglomerata a zilei, una din principalele artere ale orasului va fi inchisa de politisti, astfel incat botosanenii vor trebui sa caute alte trasee.

Ieri, la Instituția Prefectului – Județul Botoșani a avut loc o ședință de pregătire a manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, în care s-a perfectat și programul ceremonialului militar și religios, organizat de către Instituția Prefectului și Garnizoana Botoșani, cu sprijinul structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și al primăriei municipiului Botoșani.

Manifestările din data de 24 ianuarie vor debuta începând cu orele 11:00, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din fața Inspectoratului Județean de Poliție, când prefectul județului Botoșani, Valentin-Alexandru Colbu, va trece garda de onoare în revistă.. Evenimentul va continua cu depuneri de coroane și jerbe de flori în acordurile Imnului Eroilor la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza și se va încheia cu defilarea detașamentului de onoare și intonarea Horei Unirii.