În contextul recentului atac al unui primar PNL de comună la adresa Instituției Prefectului Județului Botoșani, al cărei director de Cancelarie este doamna Roxana-Florentina Țurcanu, Filiala ALDE Botoșani se simte obligată să clarifice situația.

În primul rând, informăm opinia publică despre faptul că președinția partidului ALDE Botoșani este delegată către vicepreședintele Florin Țurcanu, tocmai pentru ca activitatea politică să nu interfereze cu atribuțiile de director al Cancelariei Prefectului, astfel încât considerăm acuzațiile primarului liberal nefondate și remarcile sale rău intenționate.

În al doilea rând, într-un punct de vedere propriu, prefectul de Botoșani, domnul Valentin-Alexandru Colbu, s-a văzut nevoit să-i explice domnului primar PNL baza legală care-i oferă dreptul de a face solicitarea respectivă. Instituția Prefectului a solicitat doar datele și locurile la care se vor desfășura ședințele de Consiliu Local, probabil din dorința de a participa personal sau prin reprezentanți. Este regretabil că, după 15 ani de administrație locală, domnul primar PNL de comună nu cunoaște aceste aspecte legislative.

În al treilea rând, ne ridică semne de întrebare de ce un singur primar din 78 a reacționat în acest mod nejustificat la o solicitare pe care o considerăm pertinentă și de bun simț, nici pe departe o formă de intimidare, așa cum a declarat primarul PNL de comună, care este și secretar general al PNL Botoșani.

”Noi considerăm că aceste jigniri venite din partea secretarului general al PNL Botoșani nu au substrat, sunt cu dedicație și au tot timpul scopul de a jigni partidul pe care noi îl reprezentăm. ALDE nu tolereză așa ceva și suntem convinși că populația județului Botoșani este sătulă de lucruri care nu fac onoare acestui județ, cred că toți trebuie să fim focalizați pe dezvolarea județului, pentru implementarea tuturor proiectelor care așteaptă să fie puse în aplicare”, a precizat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

În cele din urmă, le propunem reprezentanților PNL să nu mai încerce să acopere soarele cu degetul și să se concentreze pe problemele serioase ale județului. Pentru început, le cerem să deblocheze proiectul ”Regiunea Nord-Est- Axa rutieră strategică 2: Botoșani-Iași” în valoare de peste 70 milioane euro.