Liviu Rogojinaru, secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei, Tursimului şi Mediului de Afaceri, a anunţat, sâmbătă, că se pregăteşte modificarea programului Startup Nation pentru românii din diaspora, care vor primi punctaj suplimentar. Cofinanţarea de 20% se numără printre schimbări.

Ministerul Economiei va modifica programul Startup Nation .Va exista o condiţie pentru cei fără studii superioare.  „Am creat noua grilă, este în curs de aprobare. Vor apărea elemente noi de departajare între cei care vor să acceadă aceste fonduri. Vor fi punctaţi în plus cei care vin din diaspora. (…) Ca să pot să-l aduc pe cel de afară, să aibă o dorinţă în plus să vină, îi pun acolo un punct în plus (…) în grila de calificare”, a declarat Rogojinaru într-o emisiune tv.

Acesta a anunţat ca va fi implementată şi co-finaţarea în procent de maxim 20% din suma solicitată din partea statului

O altă noutate care apare o reprezintă cofinanţarea  care poate să fie de 5-20%. De asemenea, beneficiarii care nu au studii superioare vor fi obligaţi să urmeze un curs de administrare a afacerilor înainte de a primi fondurile. Denumirea programului ar putea fi, de asemenea, schimbată.