Societatea de salubrizare Urban Serv riscă să rămână fără obiectul muncii întrucât nu a obținut licențele necesare pentru prestarea a trei servicii din partea Autorității Naționale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice (ANRSC).

 

Urban Serv nu are licenţă pentru a presa servicii de salubrizare, deszăpezire,  administrarea cimitirelor,precum şi  administrarea piețelor și oboarelor. Cu alte cuvinte firma Consiliului Local Botoşani nu-şi mai poate continua activitatea pentru care a fost înfiinţată.

Situația a fost anunțată de către primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Suntem într-o situație absolut imposibilă. Nu am obținut licențierea, pentru că societatea încalcă legea. Acum, cu titlu de noutate, suntem în situația în care nu putem asigura continuitate serviciului de salubrizare, dar Urban Serv este obligat să renunțe la contractul de piețe oboare, cimitire, nu mai poate face și alte activități. Va rămâne cu cântec celălalt serviciu de colectare gunoi pe zona patru”, a declarat Cătălin Flutur.

Bogdan Buhăianu, directorul societății Urban Serv a ieșit la rându-i public cu o serie de clarificări privitoare la viitorul societăţii pe care o conduce.

„Societatea Urban Serv are dreptul timp de 90 de zile să facă salubrizare în continuare, în baza contractului vechi. Urban Serv are o continuitate prin care face salubrizare. În aceste 90 de zile Primăria Botoșani face un studiu de oportunitate, pentru că noi renunțăm la piețe și cimitire. Nu le pierdem, renunțăm la ele pentru că oricum nu mai aveam voie să le administrăm prin încredințare directă pentru că a fost modificată legea”, a declarat Bogdan Buhăianu, director general Urban Serv.

 

În cazul în care Urban Serv nu reuşeşte să se licenţieze, salubrizarea oraşului, administrarea cimitirelor şi apieţelor ar urma să fie scoasă la licitaţie şi prelată de o firmă privată.