Liberalii își continuă creșterea în sondaje!

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare 47,4% dintre români care ar merge la vot ar vota PNL, potrivit unui sondaj IMAS realizat în ianuarie la comanda Europa FM și citat de Hotnews.

Studiul indică o creștere de aproape două procente și jumătate față de măsurătoarea din decembrie. De Cristian Anton, Luni, 03 februarie 2020, 11:23 Pe locul doi în preferințele celor chestionați sunt social-democrații, PSD fiind creditat cu un scor electoral de 20,6%, cu două procente în plus față de ultima lună a anului trecut, indică sursa citată.

Cu un procent a crescut și USR, care în ianuarie a fost preferat de 12,4% dintre respondenții IMAS. Partenerii politici ai USR, PLUS, au o cotă de 3,4%, în staționare. Se poate spune ca ei sunt cei care trag in jos alianta.

Pro România, cea mai mare scădere Dintre partidele parlamentare, UDMR este cotat cu 4,7% dintre opțiuni, în scădere cu 0,3%, PMP cu 1,8%, în minus cu 1,2% față de decembrie. ALDE are 3,2% în sondajul IMAS. Cea mai mare scădere față de luna decembrie o înregistrează Pro România, partidul condus de Victor Pota având o cotă electorală de 3,8%, față de 6,4% în decembrie. Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 13 – 31 ianuarie 2020, pe un eșantion de 1.007 persoane, utilizând metoda CATI. Eroarea de eşantionare este ± 3.1%.

Si in Botosani se desfasoara in acest moment un sondaj la comanda Partidului National Liberal.

Sursa foto: Hot News.