Ieri,  având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de lipsire de libertate, tâlharie și șantaj, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătoria Botoșani, la imobilele unor persoane din municipiul Botoșani și din comunele Vlăsinești și Blândești.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit că în ziua de 12 ianuarie, în timp ce se aflau pe raza municipiului Iași, 3 bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și 2 femei  de 25, respectiv 22 de ani, prin folosirea de amenințări cu acte de violență, ar fi deposedat victima, un tânăr de 19 ani, din comuna Trușești, de suma de aproximativ 1100 de lei și 400 de euro.

Ulterior, persoanele în cauză ar fi obligat persoana vătămată să îi însoțească în autoturismul condus de unul dintre bărbați, deplasându-se la un bancomat, de unde tânărul de 19 ani a retras suma de aproximativ 500 de euro, sumă pe care cei cinci și-au însușit-o pe nedrept.

Ulterior, cele cinci persoane și victima s-au deplasat cu un autoturism din municipiul Iași spre localitatea Trușești, iar pe durata deplasării l-ar fi amenințat pe tânăr cu acte de violență atât împotriva sa cât și a membrilor familiei, invocând o datorie fictivă a persoanei vătămate către aceștia și pretinzându-i suma de 1000 de euro.

Cu ocazia perchezițiilor, la locatiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de proba susceptibile că au fost folosite la comiterea faptelor.

Polițiștii au emis ordonanță de retinere pentru 24 de ore față de cei 3 bărbați și femeia de 25 de ani, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca mâine să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.