Executivul Consiliului Judeţean Botoşani a decis să scoată din nou la licitaţie drumul strategic, dar după ce îl va împărţi în trei loturi. Aceasta ar fi a patra licitaţia care ar urma să fie organizată pentru această investiţie, de 81 milioane de euro, care nu a putut începe pentru că niciun constructor nu s-a arătat interesat de lucrare.

Totodată proiectul va fi reactualizat prin recalcularea listelor de cantităţi şi actualizarea devizului general. Mai multe firme de asfaltări au atras atenţia Consiliului Judeţean că pe lângă câteva greşeli de proiectare, caietul de sarcini conţine eroări şi lucrearea este subestimată cu aproximativ 25%. Practic, dacă s-ar lua în coniderare acest procent, după recalcularea preţurilor, investiţia ar urma să ajngă la o valoare de peste o sută de milione de euro,  adică un milion de euro pe kilometru. Uniunea Europeană finanţează doar 70 de milione de euro din lucrare, iar diferenţa de bani ar trebui să fie asigurată din bugetul judeţului.

106,265 km de drum modernizaţi până în octombrie 2023

Prin proiectul drumului strategic se dorşte modernizarea a patru tronsoane de drum judeţean, în lungime totală de 106,265 kilometri, situate pe teritoriul judeţului Botoşani-DJ 282 H (limită judeţ Iaşi-Rediu-Răuseni-Călăraşi), DJ 282 (Răuseni-Todireni-Albeşti-Truşeşti-Dângeni-Hăneşti), DJ 297 (DN 29D-Blândeşti-Suliţa-Lunca-Todireni) şi DJ 294 (Dângeni-Mihălăşeni), precum şi cel situat pe teritoriul Judeţului Iaşi-DJ 282 H (Şipote-limită judeţ Botoşani). Investiţia avea în vedere reabilitarea a nouă poduri existente, construirea a trei poduri noi şi amenajarea a cinci treceri la nivel cu calea ferată.

Investiţia, estimată a se derula pe parcursul a 36 de luni, ar trebui terminată până în octombrie 2023, pentru a nu se pierde finanţarea europeană.