Politica o baga in faliment! Urban Serv este cu un picior in groapa!

Una din firmele bijuterii ale Primariei Botosani, Urban Serv, este cu un picior in groapa. Din cauza jocurilor politice care au urmarit ca firma botosaneana sa primesca lucrari de la administratie prin incredintare directa, Urban Serv si-a pierdut licenta de operator ANRSC si nu mai poate participa la nici o licitatie. Motivul este simplu: pesedistii de la conducerea firmei de salubritate nu pot face dovada ca au contracte asemanatoare in derulare. In acest moment Urban Serv nu are contract cu Primaria Botosani nici pentru ridicarea gunoiului nici pentru curatenia strazilor nici pentru deszapezire. Firma functioneaza din intertie, pe o prelungire de contract, la limita legii, de cateva luni.

Mai mult decat atat, ANRSC a constat ca Urban Serv desfasoara activitati care nu sunt compatibile cu activitatea de baza a firmei, cea de salubrizare. Este vorba despre gestionarea pietelor si a cimitirelor. In procesul de licentiere, Urban Serv va trebui sa renunte la aceste doua activitati, care aduc constant bani in casierie unitatii. Fara piete si cimitire, Urban Serv nu mai reprezinta o societate tentanta la care sa se inghesuie politicienii sa o conduca.

Primarul Catalin Flutur a confirmat aceasta situatie, sustinand ca Primaria cauta solutii pentru preluarea activitatii de la piete si cimitire:

Am stiut inca de anul trecut ca asa se va intampla, de aceea am insistat sa se faca licitatie. Domnii de la PSD nu au vrut, au zis ca incredintare directa. Acum culeg roadele muncii lor. Cautam solutii sa preluam pietele si cimitirele de la Urban Serv. Ei nu mai au voie sa le exploateze”.

In repetate randuri, public, Flutur a remarcat ca Urban Serv nu face decat sa alimenteze „casieria” PSD.

Primaria nu poate da altei firme apartinand CL sa gestioneze pietele si cimitirele pentru ca trebuie sa organizeze licitatie. Cel mai probabil, prin HCL, atat pietele cat si cimitirele din Botosani vor fi operate de Directia de Servicii Publice din cadrul Primariei Botosani. Aceasta directie mai exploateza in prezent parcul de distractii Cornisa, stadionul si Sala Sporturilor.

Urban Serv a fost in ultimii ani un permanent focar de scandaluri: de la lipsa de sare pentru curatarea drumurilor inzapezite, la numirile in functii cu cantec care s-au facut, alegerea membrilor CA sau plangerile penale pe care fostii directori si le-au facut unuia altuia. In acest moment, Urban Serv este condusa de pesedistul Bogdan Buhaianu.

 

de |2020-02-06T07:30:16+02:006 februarie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment