Dupa ce i-au promis marea cu sarea si l-au curtat cateva luni, conducerea USR Botosani a reusit sa-l fugareasca pe Gelu Graur. Acesta tocmai castigase competitia interna in partid in fata presedintelui organizatiei municipale Marcel Gheorghita si devenise candidat desemnat la Primaria Botosani. Promisiunile conducerii USR de a-l nominaliza si cap de lista la CL nu s-au materializat insa si Graur se pare ca nu va mai candida  pentru acest partid. Cel mai probabil el va face anuntul maine intr-o conferinta de presa.

Principiul meritocratiei stipulat in statut nu se mai respecta la USR Botosani. Dupa ce a reusit sa convinga majoritatea membrilor de partid sa il voteze drept candidat de primar, Gelu Graur se vede pus in postura de a renunta la aceasta candidatura. Niciodata nu s-a mai intalnit in politica, candidatul pentru primarie al unui partid sa nu fie cap de lista, ba mai mult sa fie pe o pozitie care nu asigura nimic.

Desi Andrei Dranca, presedintele USR a promis ca Gelu Graur va fi cap de lista pentru alegerile locale in incercarea de a-l convinge sa candideze, acum s-a razgandit. Au contat mai mult prietenii si rudele care surprinzator au capatat pozitii fruntase, decat omul cu cel mai ridicat grad de notorietate din USR.

O parte din membrii USR s-au revoltat ieri, atat la partid unde au avut loc discutii incinse cat si pe pagina de socializare a partidului. Cativa chiar si-au dat demisiile din partid ducand USR-ul in pragul scindarii in Botosani.

Cu cateva luni inainte de alegeri, USR Botosani nu-si revine de pe tobogan. Dupa scorul rusinos de la alegerile prezidentiale, conbducerea filialei continua sa ia niste decizii si sa faca anumite actiuni total neinspirate. Una dintre acestea, cunoscuta pana acum doar de cativa a fost po intalnire cu primarul Catalin Flutur unde s-a negociat postul de viceprimar. Marcel Gheorghita este cel care isi doreste postul cu ardoare, el fiind in acest moment favorit pentru a candida la Primaria Botosani.

Intalnirea cu primarul Catalin Flutur a fost in prima faza negata de Andrei Dranca in fata membrilor de partid, Ulterior a recunoscut insa a negat ca a negociat ceva cu Flutur. Primarul in functie a recunoscut insa ca a fost o discutie politica si ca a oferit USR postul de viceprimar, in caz ca vor putea ajuta in Consiliul Local.

Nici Gelu Graur nici conducerea USR nu a facut nici un comentariu asupra acestui subiect. Daca Gelu Graur a anuntat o conferinta de presa maine, liderii USR Botosani comform principiului transparentei, tac din gura.