Conducerea PSD Bucuresti impreuna cu presedintele Marcel Ciolacu au hotarat: Cosmin Andrei nu va candida pentru Primaria Botosani. Liderii PSD locali Doina Federovici si Marius Budai au avut o intalnire la inceput de saptamana cu conducerea partidului. Ei au prezentat numele candidatilor PSD pentru functii la alegerile locale insa atat la Primarie, cat si la Consiliul Judetean, variantele Cosmin Andrei si Dorin Birta au fost respinse.

Ciolacu le-a spus ca el nu poate aviza aceste candidaturi atat timp cat nu are garantia ca cei doi vor castiga alegerile. El a spus ca nu poate purta raspundera esecului pe niste propuneri venite de la Botosani. Din punctul de vedere al domnului presedinte, Marius Budai trebuie sa candideze la Primaria Botosani si Doina Federovici la Consiliul Judetean. Ei tot timpul se lauda cu voturile pe care le au in spate si deci le va fi usor sa castige„, a declarat un primar PSD.

Atat Doina Federovici cat si Marius Budai au sustinut ca ei vor candida pentru alegerile parlamentare insa presedintele PSD le-a replicat ca inca nu sunt facute listele pentru aceste alegeri.

Informatia a fost confirmata de membri importanti din PSD Botosani care sustin ca decizia lui Ciolacu va provoca mare valva in partid:

Acum se ascut cutitele. E mare vanzoleala pe la partid, nu prea mai sunt locuri pe liste. Cel mai probabil va candidat la CJ tot Costica Macaleti insa acesta nu isi doreste acum sa faca echipa cu oamenii lui Federovici deoarece considera ca nu va avea sustinere in campania electorala”. 

Cel mai probabil listele PSD la locale vor contine nume noi deoarece cei din prezent si-au dat proba incompetentei prin rezultatele obtinute si conducerea centrala a partidului nu doreste sa mearga pe mana lor.

Decizia se pare ca vine in urma unor sondaje facute in Botosani, de care filiala locala nu a stiut.