Incă o parcare supraetajată, după cea de la mall, se va construi la Botoșani. Investiția este privată și va fi construită de către o firmă cu capital belgian care deține Shopping Center Botoșani, adică spațiile comerciale unde funcționează și Hipermarketul Carrefour.

Lucrările au început efectiv în această săptămână și vor avea ca scop construirea unei parcări supraetajate P+2E, adică parter și două niveluri.

Potrivit proiectului parcarea nouă va suplimenta cele 286 locuri existente, va avea un nou acces din strada Sucevei.

PARTERUL  va avea 171 de spatii de parcare autovehicule; rampa acces etaj, spatii pentru lifturi si casa scării. Tot la parter, in afara suprafeței construite, mai sunt prevăzute un număr de 51 locuri de parcare, adică în aer liber. Au fost prevăzute si locuri de parcare pentru persoanele cu handicap.

ETAJ 1 va avea  135 locuri de parcare; rampa acces etaj, spatii pentru lifturi si casa scării. Au fost prevăzute si locuri de parcare pentru persoanele cu handicap in apropierea liftului.

ETAJ 2  va avea 137 de locuri de parcare , rampa acces etaj, spatii pentru lifturi si casa scării. De asemeni sunt prevăzute și locuri de parcare pentru persoanele cu handicap in apropierea liftului

Accesul pietonal și carosabil în noua parcare se realizează din str. Sucevei. În final, potrivit proiectului vor rezulta un număr de 573 de locuri de parcare din care 494 locuri in cadrul parcării nou construite. Lucrările vor trebui finalizate în ianuarie 2022.