Consilierii PSD au amendat bugetul propus de primarul Catalin Flutur si au taiat mai multe pozitii din lista de investitii pe care voia primaria sa o faca pe anul in curs. Ei eu considerat ca actorii nu merita un autocar nou si s-au opus achizitiei unui mijloc de transport pentru cei de la Teatrul Mihai Eminescu. In prezent in delegatii se foloseste un autocar extrem de vechi, cumparat second hand in urma cu mai bine de 15 ani. Din cauza normelor de poluare exista posibilitatea ca autocarul actual sa nu mai poata intra in unele orase sau sa nu poata fi folosit in afara tarii.

4 miliarde de lei prinsese primaria in buget pentru un autocar nou la teatru. Banii au fost taiati la initiativa viceprimarului Cosmin Andrei, care le-a dat alta folosinta. El a directionat sumele catre achizitia de rechizite scolare si tehnica pentru scolile si liceele din municipiu.

Ei nu au sediu si ce trebuie autocar, nu au decat sa se descurce cu ce au sau sa faca un leasing”, a fost motivatia celor din PSD in momentul in care au taiat banii pentru deplasarea actorilor.

In prezent, autocarul teatrului, achizionat in mandatul fostului director Ioan Bordeianu, este in stare de functionare, insa este extrem de vechi, deplasarile fiind un chin pentru artistii locali.

La solicitarea lor, cand am avut o discutie cu tot personalul teatrului, le-am promis un autocar nou. L-am prins in buget, insa din pacate cei din PSD au taiat banii pentru autocar. Chiar imi pare rau, insa autocarul pentru actori ramane proioritatea mea si sigur anul acesta voi rezolva cumva problema, Ei au taiat fara sa gandeasca, asa peste noapte, fara sa se intereseze daca e util sau nu. Vor sa foloseasca banii pentru pomenni si investitiui inutile, cum ar fi cea de la scoala nr 14 unde au cumparat 20 de videoproiectoare”, a declarat primarul Catalin Flutur.

In luna aprilie Teatrul Mihai Eminescu va participa la un festival in Turcia, la Adana, in partea asiatica a tarii. Ei se vor porni pentru a ajunge la timp cu 3 zile inainte.