PSD baga Cornisa in faliment! Consilierii social-democrati isi doresc ca aquaparcul sa nu mai functioneze!

Conucerea DSPSA cerut din bugetul local 1,8 milioane pentru cheltuielile de functionare de la Cornisa însă a primit 270.000 lei. Taierea a fost propusa su votata de consilierii PSD din Consiliul Local. Eugen Turcanu a anuntat ca in această situaţie,  salariile angajaților de la Parcul de Agrement vor fi plătite doar în proporție de 70%.  Taierile de salarii vor fi aplicate din luna martie pana in luna iunie. Deja primele masuri au fost luate la Cornisa: functioneaza un bec din patru, s-au limitat cheltuielile la consumabile si s-au blocat angajarile.

“Am făcut încasări de 700.000 de lei de la 1 ianuarie până acum. Am plătit salariile cu 500.000 de lei pe ianuarie şi februarie şi factura la Modern Calor de 103.000 lei. Mai avem 70.000 de lei disponibili până când încep încasările adevărate. Ieri, de exemplu, s-au făcut 130 lei la patinoar şi vreo 1000 de lei la piscină. Practic, nu ştiu dacă o să acoperim salariile, cu 70%. Am chemat ieri colegii de la tehnic şi am cerut să închidă lumina în parc, cât se poate închide, pe alei, pe străzile principale să închidem căldura în toate incintele, inclusiv la piscină.  Avem o speţă că Enel-ul nu ne-a emis o o factură pe şase luni anul trecut dintr-o greşeală de sistem a lor şi au făcut o regularizare şi ne-au trimis acum o factură de 460.000 lei. E adevărat că au acceptat o eşalonare, dar vine factura lunară de 100.000, de 70.000 de lei, depinde”, a spus Eugen Ţurcanu.

Acesta îi acuză pe social democraţi că doresc să se ajungă la închiderea Parcului Cornişa care sunt induşi în eroare de spectacolul care doreşte să se organizeze şi de sumele din sponsorizări.
“O să închidem ce să facem? Asta este iresponsabilitatea celor din PSD, le-am spus, ei au pus pata pe nu ştiu ce spectacol, noi am trecut faptul că vom avea sponsorizări la venituri proprii, nu am trecut la capitolul sponsorizări pentru că ele se trec ulterior în buget şi de asta am crescut veniturile proprii. I-am rugat să taie din venituri proprii că le-am supraestimat în ideea de a ne corecta şi de a ne pune pe noi cu botul pe labe, că au vrut să facă aici povestea capra cu trei iezi, să fie sânge pe pereţi. Nu au ascultat. M-am rugat, numai în genunchi nu am stat în faţa lui Tincu şi a lui Cosmin Andrei. Pe Cornişa am primit 270.000 de lei subvenţii, în condiţiile în care am cerut un milion şi ceva şi mi-au tăiat un milion şi jumătate. Nu am un milion şi jumătate pe funcţionare”.

Viceprimarul Cosmin Andrei susţine că prin buget de la  Parcul de Agrement Cornişa nu s-au luat bani de la funcţionare.

În ceea ce priveşte alocarea pentru Parcul de Agrement Cornişa în nenumărate rânduri domnuil primar ne-a transmis împreună cu domnul director Ţurcanu că acest Parc realizează venituri substanţiale şi că este pe plus, este un obiectiv profitabil şi că nu mai au nevoie de subvenţie. Pentru anul 2020 am propus diminuarea subvenţiei de la un capitol care privea organizarea unui mega eveniment cu un buget de 1,3 miloane de lei neafectând celelalte capitole care privesc salariile şi investiţiile pentru Parcul de Agrement Cornişa acolo unde sumele au fost aprobate aşa cum s-a solicitat”,a spus Cosmin Andrei.

Un punct de vedere a avut si primarul Catalin Flutur care a acuzat PSD de sabotaj in cazul Cornisa:

Este pur si simplu rea vointa. Ei nici nu stiu sa citeasca un buget sau cum e constituit. Ar sti ca sumele din sponsorizari, adica predictiile nu se trec in buget. Banii care i-au taiat nu erau pentru concert pe care oricum il vom face din sponsorizari. Banii erau pentru functionare, dar ei nu aveau de unde sa stie asta. Au votat ca asa le-a spus Tincu sau Cosmin Andrei, cu rea vointa si ca sa distruga ce mai avem bun in Botosani„.

 

de |2020-02-21T08:37:55+02:0021 februarie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment