Nova Apaserv a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în data de 12.02. 2020, a fost semnat Contractul de Servicii: “Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire  pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Botoșani, în perioada 2014-2020”, cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare, ca urmare a semnării, la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, a Contractului de Finanțare din data de 30 iulie 2019.

Bugetul total alocat în conformitate cu prevederile Contractului de Finanțare este de aproape 3 milioane de euro, din care 99% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, precum și de la Bugetul Național, iar restul de 1% este asigurat de Consiliul Județean Botoșani.

“Ne bucurăm că am încheiat chiar și la începutul anului 2020 acest contract, care reprezintă un prim pas pentru derularea investițiilor care vor fi continuate în județul Botoșani, pentru extinderea rețelei de apă și canalizare dar în același timp și pentru reabilitări de rețea” , a declarat Albert Tănase, director general Nova Apaserv Botoșani.

Proiectul, care se întinde pe 60 de luni, își propune continuarea acțiunilor de modernizare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare dar și extinderea ariei de deservire a Operatorului Regional.

“Vizate sunt toate localitățile , aglomerările de peste 10.000 de locuitori echivalenți. Aici vorbim despre aglomerarea Botoșani, zona de alimentare cu apă care a cuprins și Mihai Eminescu, aglomerarea Dorohoi și comuna Broscăuți, zona de alimentare cu apa Flămânzi-Frumușica, care a cuprins orașul Flămânzi și comuna Frumușica dar și de aglomerarea cu apă Tudora-Vorona, a declarat Cristina Panait, director executiv.

Dacă primul Program Operațional viza localitățile cu peste 10.000 de locuitori echivalenți, o nouă provocare pentru Nova Apaserv este să cuprindă și localitățile cu peste 5.000 de locuitori echivalenți.

“Aceste programe europene vin să dezvolte, reabiliteze și să extindă toată aria de delegare a operatorului, în așa fel încât , cât mai mulți cetățeni să poată avea apă de calitate”, a declarat Cristina Panait.