Parlamentarul social-democrat botoșănean Răzvan Rotaru a declarat astăzi că este oripilat de faptul că liberalii folosesc tehnici de manipulare pentru a nu dubla alocațiile.

Stimați liberali, nu folosiți un principiu bun pentru a face un lucru rău! Nu folosiți voucherele pentru a amâna dublarea alocațiilor. Implementarea unui sistem de vouchere durează mult. Până atunci dați alocațiile dublate, iar după ce implementați sistemul dați vouchere la aceeași valoare! Avertizez guvernul pe care îl reprezentați să nu facă din ideea voucherelor un nou tertip pentru amânarea dublării alocațiilor. Indiferent de soluția adoptată, atât eu, cât și colegii mei social-democrați vom insista pentru aplicarea legii și dublarea alocațiilor copiilor, așa cum a decis Parlamentul”, a anunțat Răzvan Rotaru.

Deputatul PSD a arătat că ideea acordării de vouchere în loc de alocație în bani pentru copii, nu este nouă. Parlamentarul PSD Silviu Macovei a propus, în 2018, pentru prima dată ca alocațiile pentru copii să nu mai fie distribuite sub formă de bani, ci sub formă de bonuri valorice speciale, tipărite cu elemente de siguranță, care să nu permită achiziția de alte bunuri decât cele care sunt folositoare copiilor.

Îi rog pe miniștrii liberali în frunte cu domnul Orban să se informeze înainte să facă copy-paste un proiect al unui parlamentar social-democrat. Îi informez pe toți reprezentanții PNL că alocația este un drept al copilului și că orice discriminare în acordarea acesteia ar fi nu doar anticonstituțională, potrivit mai multor decizii ale CCR, ci ar încălca și tratate internaționale la care România este parte, respectiv Carta Europeană a Drepturilor Copilului și Convenția ONU”, a completat Răzvan Rotaru.