Ieri intr-o conferinta de presa cu jurnalisti alesi pe spranceana si atent selectati de conducere, USR si-a prezentat candidatii la Consiliul Local si candidatul de primar pe care il propune. Desi nu a castigat scrutinul intern, candidat de primar ramane presedintele organizatiei municipale, Marcel Ghiorghita. In declaratiile pe care le-a dat acesta a demonstrat ca este rupt de realiate si este convins ca USR va scoate la alegeri 25%. El a povestit presei cat de nefericit este pentru ca are un credit in franci elvetieni si cum s-a judecat cu banca, acestea reprezentant probabil niste atuuri in campania electorala ce va urma.

Sunt membru fondator USR din 2016. Inginer, familist, copil mic, credit, bancă, om normal. Am un credit nefericit în franci elvețieni. M-am judecat cu banca pentru niște comisioane abuzive, am câștigat. Noi promitem că încercăm să facem, să ne implicăm Probabil vom obține un 23-25%. 

USR a obtinut in municipiul Botosani la scrutinul electoral prezidential doar 8% si asta in conditiile unei prezente la vot relativ mari, de peste 50%.

Marcel Gheorgita va fi cap de lista la alegerile locale si ca Consiliul Local. El este urmat pe liste de Curelariu Raluca Stefania, Axinte Mihaela, Turcoman Andrei, Petrariu Adrian, Burlacu Doru și Tudose Florin Tudorel. Pozitiile nu sunt finale, lista urmand sa fie completata cu membrii PLUS care doresc sa candideze la CL.

Prin presedintele Dranca USR Botosani a anuntat ieri ca este exclus sa incheie cu vreo formatiune politica o alianta electorala. Nu demult Dranca si Gheorghita au negociat cu primarul Catalin Flutur un post de viceprimar al municipiului Botosani ceea ce insemna ca nu exclud o alianta post electorala.

Cert este ca daca USR va lua 25% la alegerile locale cel mai probabil va putea forma singuri majoritatea in Consiliul Local si vor da si primarul municipiului.