Mii de învățătoare și profesoare au ajuns la psiholog, cu depresii severe,  după ce au aflat că în acest an 1 și 8 Martie pică duminică.

Sindicatele din învățământ vor să ceară de la minister compensații bănești în contul cadourilor și florilor pierdute de cadrele didactice.

Nici nu vă dați seama ce înseamnă ca o profesoară să nu poată fi prezentă de 1 sau 8 Martie la clasă! Noi românii respectam tradițiile mai tare ca orice națiune de pe pământul acesta. De când lumea, pe lângă un mărțișor, un buchet de flori, unii părinți mai pregătesc pentru doamna câte un plic cu bani, un lănțic de aur, o pereche de cerceiuși frumoși, că doar oameni suntem.  Ca să nu mai spunem că unele doamne au primit și vacanțe prin țări exotice.  Cum să nu cadă acum în depresie când știu că vine 8 Martie și nu primesc nimic ?! Păi cu psihicul la pământ mai poate face performanță un cadru didactic?! Și ne mai mirăm că de ce nu merg treburile în învățământ.  Niște compensații bănești cred că ar prinde bine. ”, se plânge unul dintre liderii de sindicat.

Un grup de învățătoare revoltate au postat pe internet o petiție prin care vor să strângă semături pentru a cere Guvernului o ordonanță de urgență prin care să recupereze în timpul săptâmânii zilele de 1 și 8 Martie .

“La bugetari se practică treaba asta cu recuperatul zilelor libere. Cum a fost cu minivancanța de la Crăciun când s-a recuperat ziua liberă în altă zi. Așa că fie și de 1 sau 8 Martie. Să se dea o lege prin care cele două zile să fie mutate din calendar luni  sau marți, să înțelegem și noi ceva din sărbătoarea asta. Adică să le recuperăm, că doar este precedent., explică învățătoarea Mioara Șpăgaru.

Inițiativele cadrelor didactice sunt susținute și de către florărese și patronii magazinelor de cadouri care au declarat că dacă statul nu intervine imediat ei riscă să intre cu afacerile în faliment.