Incredibil: Membrii USR au interzis de la conducere sa vizioneze sedintele de Consiliu Local!

USR Botosani a mai inregistrat o premiera negativa demna de „Cartea recordurilor ridicole”. Saptamana trecuta, intr-o sedinta de Birou Municipal conducerea filialei Botosani a votat ca membrii partidului sa nu participe in calitate de spectatori la sedinta de Consiliu Local in care s-a dezbatut bugetul. Asta, desi aceste sedinte sunt publice conform legii si orice cetatean al municipiului poate asista la dezbateri.

Din cei 120 de membri pe care ii are partidul in Botosani, mai mult de 30% se vor regasi pe listele de la alegerile locale daca USR ar tine cont de numarul de consilieri si pozitiile de supleanti. Desi au demonstrat ca nu stiu mare lucru din mecanismul administratiei locale, capii USR continua sa se umple de ridicol si sa promoveze masuri abuzive, rupte de realitate. Ei au decis ca la sedinta CL unde bugetul a fost aprig dezbatut, nici un membru sa nu poata participa, nici chiar ei cei din conducere. Asta desi s-au inscris intr-o competitie electorala cu PNL si PSD partide care fac componenta consiliului.

Decizia este cu atat mai surprinzatoare deoarece la ultima sedinta de CL s-a dezbatut bugetul, consilierii PSD si PNL s-au umplut de ridicol nestiind procedurile de vot, au fost interpelari si lista de puncte care s-au dezbatut a fost foarte mare, acoperind aproape toate zonele de interes din administratie.

Hotararea a avut impact pentru unii din membrii partidului care doreau sa ia un prim contact cu administratia. Acestia au respectat toti decizia partidului, stabilita prin vot si au stat acasa.

USR a participat pana in prezent in calitate de observator la o singura sedinta de CL unde au avut interes, sa primeasca un sediu. Cel mai probabil, din cauza ca PSD-istii s-au opus ca USR sa aiba un sediu nou subventionat la chirie de catre stat, i-a suparat pe liderii locali care au decis sa boicoteze sedintele. Sau conducerea USR considera ca nu are ce invata din munca in administratie si este pregatita sa ia in maini soarta orasului pederost, fara nici o pregatire.

Totodata este de remarcat cum un birou de organizatie municipala de partid interzice membrilor drepturi care sunt stabilite de lege, cazul fiind unic in Romania.

 

de |2020-02-27T08:38:17+02:0027 februarie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment