8 miliarde de lei este suma pe care Primaria Botosani trebuie sa o plateasca in urma sentintei de achitare pronuntate de Curtea de Apel Suceava. Banii vor merge catre cei care timp de 7 ani cat a durat procesul au stat acasa fara loc de munca sau au lucrat prin alte parti in totala neconcordanta cu pregatirea pe care o au. Este vorba de ceilalti inculpati in dosarul Flutur-Uvertura Mall: Ioan Apostu secretar, Constantin Cezar Puiu, şef al Serviciului Patrimoniu și Mihaela Gontineac, jurist.

Acestia deja si-au depus cereri de angajare in serviciu si au cerut salariile de care au fost vaduviti timp de 7 ani. Efostul financiar pe care il va face comunitatea pentru a indrepta o greseala este de 800.000 de RON.

Cei 7 ani de stat acasa au venit in urma unui denunt neasumat. Initial, denuntaor in dosarul Uvertura Mall a fost stabilit un jurnalist din Iasi, Mirela Cimpoi. Aceasta a aflat cu surprindere ca este denuntaor dupa ce a fost chemata la DNA sa isi probeze afirmatiile. Iata ce posta Mirela Cimpoi la acea vreme, dupa ce a aflat ca este parte intr-un dosar penal:


Cu toate ca s-a stabilit ca nu exista denuntator, ancheta a continuat dar in final toti cei acuzati de abuz si foloase necuvenite au fost achitati.

De fapt, in spatele denunturilor se afla un grup de interese PSD. Un grup de activisti ai partidului, din Bucuresti, a stat timp de cateva luni in Botosani, dupa instalarea lui Ovidiu Portariuc in functia de primar in 2012 si a scotocit toate actele din Primarie.

Fara a-si asuma identitatea, prin interpusi sau pe reclatii unde au falsificat semnaturi si au folosit date confidentiale ale altor persoane acestia au trimis mai multe reclamatii la DNA care s-au soldat cu deschiderea unor dosare penale. Practic fosta administratie PSD din care in acest moment mai face parte doar viceprimarul Cosnim Andrei este responsabila de cheltuirea a 8 miliarde de lei din banii botosanenilor pe salariile restante ale unor functionari trimisi pe nedrept in ghearele justitiei.

Dealtfel, intr-un comnicat de presa, primarul Catalin Flutur spune ca stie cine se afla in spatele reclamatiilor false dar ca nu doreste acestor persoane decat sa nu treaca prin ce a trecut el.

Cert este ca in zilele urmatoare persoanele cercetate in dosarul Uvertura Mall vor fi reangajate si li se vor plati sumele restante. Ei vor reveni pe vechile functii. Practic primaria va avea de luni un alt secretar, Ioan Apostu. Secretarul in functie, Oana Georgescu va reveni pe postul de sefa a Oficiului Juridic din Primaria Botosani.