Dacă vrei să ajungi cât ai clipi președinte de partid pe județ nu trebuie decât să dai un telefon și să te recomanzi că ești tânăr serios și curajos. Partidul Noua Românie (PNR) caută trei tineri curajoși și serioși din Botoșani care să se ocupe de organizația județeană a partidului. Anunțul inedit a fost postat pe câteva zile pe Facebook și distribuit pe câteva grupuri create pentru zona Botoșani chiar de către președintele național al partidului, Sebastian Popescu (foto).

Potrivit statutului partidului, „PNR este un partid creat de către oameni tineri neafiliați politic, cu viziuni moderne, liberali în gândire și acțiune, care promovează interesele naționale ale României”.

Același statut prevede și cine poate și cine nu să fie membru al noului partid. Spre exemplu dobândirea calității de membru activ al Partidului Noua Românie se face  doar în condițiile în care “ să nu fi fost membru al altui partid politic cu cel puțin 7 ani înainte de data completării cererii de înscriere în PNR și să nu să nu fi deținut funcții de demnitate publică la nivel local, județean ori național, funcții obținute prin candidatura pe listele unui partid.”

Nu pot fi membri PNR  “cetățenii condamnați pentru corupție și/sau pentru fapte antisociale grave, cetățenii care au dosar penal aflat în curs de cercetare și judecare, persoanele compromise moral, social, politic, prin acţiuni abuzive și fapte de corupție și de îngrădire a unor drepturi legale.”

Potrivit site-ului oficial, PNR are organizații în Anglia, Spania, Italia sau Germania însă nu a reușit să găsească pe nimeni care să se ocupe de partid la Botoșani. Așa că succes tinerilor serioși curajoși, dornici de implicare.