Un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors în Suceava din Lombardia – Italia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare, a fost confirmat că este infectat cu coronavirus. Conform unui comunicat al Grupului Strategic de Comunicare din cadrul Ministerului Sănătății, bărbatul s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, secţia de Boli infecţioase, în data de 2 martie a.c., cu simptome sugestive pentru infecția cu coronavirus. Pacientul prezenta febră, frisoane şi a rămas internat. Având în vedere simptomele și istoricul de călătorie în Italia, pacientului i s-au recoltat probe pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv.

Conform unor surse, bolnavul suferă de cancer și a mers în Italia pentru chimioterapie.

Miercuri, la ora 18.20, ambulanța specială a ISU a plecat cu pacientul la Iași, unde era așteptat la Clinica de Boli Infecțioase, potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat. În prezent, s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor.

Pacientul din Suceava este al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România.

sursa: Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2020-03-04/Primul-caz-de-coronavirus-la-Suceava